Regija
Je li Golemac pregolema prepreka za MZT? Slovenci poveli 1-0!

Je li Golemac pregolema prepreka za MZT? Slovenci poveli 1-0!

Autor: Branko Tabak

Kome će razigravanje sa Zadrom biti utješna nagrada?

Nakon prve utakmice finala ABA 2 lige čiji će pobjednik ostvariti plasman u ABA ligu (onu prvu koja to nema u svom imenu) i dominacije Primorske protiv MZT-a (93-71) u oba smjera svih 40 minuta utakmice nameće se pitanje: 'Je li Golemac pregolema prepreka za Makedonce?'.

Primorska je bila bolja cijelu utakmicu, držala je konce igre u svojim rukama i s lakoćom kontrolirača rezultat. Kada je postalo jasno da MZT nema nikakve izglede trener gostiju započeo je sljedeću utakmicu odmaranjem ključnih igrača i igrom skrivača. Istina je da neće baš svaki put Slovenci imati 62 posto šuta za tri poena (13/22), ali Primorska je uistinu djelovala moćno. Jedina stvar koja je na strani MZT-a je iskustvo kluba u igranju ovakvih utakmica, no u Kopru to večeras i nije došlo do izražaja.  Tko zna, možda već u utorak u drugoj utakmici finalne serije to prevagne na stranu Makedonaca.

U redovima Primorske Marjan Čakarun je zabio 15 poena uz 8 skokova. Ivanov je na drugoj strani postigao 13 poena uz bitno manji skakački doprinos (2). 

Ode li Primorska na 2-0 teško će Ive Ivanov i društvo do konačnog uspjeha. No, tu ne bi bio kraj njihovim nadanjima za brzopotezni povratak među najbolje momčadi regije jer im kao utješna nagrada ostaje razigravanje sa Zadrom.