Europa i Svijet
Hrvatska
NBA ljetna liga: Hrvatska u završnici priprijetila Dallasu

NBA ljetna liga: Hrvatska u završnici priprijetila Dallasu

Autor: Branko Tabak

Ovoga puta zadnja četvrtina je bila najbolja.

Hrvatska košarkaška reprezentacija je odigrala još jednu dobru utakmicu na NBA ljetnoj ligi. Dallas je pobijedio 79-71, no Hrvati se nisu predavali do samog kraja.

Bila je to utakmica u kojoj je Hrvatska 'propala' u drugoj četvrtini kada Dallas dolazi do 18 poena viška. Na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je i dalje vrlo neugodnih -15 (46-61).

Malo po malo Hrvatska stiže na samo 4 poena razlike (66-70). Kod tog rezultata na nešto više od dvije minute prije kraja Antonio Vranković radi faul u napadu, a Shayne Whittington tricom odvodi Amerikance na 66-73.  

Hrvatska se ni tada ne predaje. Novi igrač Lietkabelisa Željko Šakić uzvraća tricom za 69-73, Roko Rogić bacanjima 64 sekunde od kraja još jednom dovodi Hrvate do -4 (71-75) pa Dallas rješava pitanje pobjednika tek u posljednjjoj minuti. Opet je zabio Whittington (19 poena) za 71-76. Tek kada je Šakić izgubio loptu na 30 sekundi do kraja susret je konačno riješen.


Roko Rogić je zabio 15 poena uz 6 skokova, 3 asistencije i 3 osvojene lopte. Po 12 poena su postigli Antonio Vranković (6 skokova), Mateo Drežnjak (3 skoka, 3 osvojene lopte) i Pavle Marčinković (3 skoka, asistencija, 3 osvojene lopte.