Hrvatska
Poraz u Zaboku dogodi se jednom u sezoni…

Poraz u Zaboku dogodi se jednom u sezoni…

Autor: Paulo Sarić

Oba se trenera slažu da je Zadar veliki favorit u sutrašnjem susretu.

Nakon dvaju uzastopnih poraza, od Zaboka i Petrol Olimpije, košarkaši Zadra sutra imaju priliku za popravni. Protivnik će im u prvoj domaćoj utakmici hrvatskog prvenstva biti novopečeni premijerligaš KK Gorica koji s klupe vodi proslavljeni reprezentativac Josip Sesar. Razlika između dvaju suparnika „na papiru“ je i više nego očita, no s obzirom na izdanja Zadrana na otvaranju sezone nema mjesta podcjenjivačkim tonovima.

- Goricu moramo shvatiti maksimalno ozbiljno. Od početka želimo nametnuti svoju igru i potvrditi ulogu favorita. Treba nam jedna sigurna pobjeda za podizanje samopouzdanja te se nadam da ćemo odigrati pravu utakmicu i razveseliti navijače – rekao je u najavi susreta domaći trener Aleš Pipan.

Obje su momčadi domaće prvenstvo otvorile s polovičnim učinkom upisavši pobjede protiv Bosca te se nakon dva kola nalaze na diobi četvrtog mjesta HT Premijer lige. Ipak, unatoč suprotnom raspoloženju u kojem ulaze u utakmicu, iz goričkog tabora stižu – realne najave.

- Bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi, Zadar je u sutrašnjem dvoboju veliki favorit. Iako su slabije ušli u sezonu u prošlom su susretu protiv Olimpije do samog su kraja bili u utakmici te su, da su im ušla jedan ili dva šuta, mogli preokrenuti rezultat – rekao je trener Gorice i pojasnio - mi imamo svoje probleme i to ne bih rekao malene. [Marko] Petrović je ozlijeđen već tri tjedna i još uvijek nije počeo trenirati, a poteškoća ima i Ivan Papac, što su dva igrača iz prve petorke.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Problemima s ozljedama unatoč, novopečeni je premijerligaš dobro krenuo u sezonu. Na Baldekinu je vodio do sredine treće četvrtine, da bi prošlog vikenda prilično uvjerljivo svladao Bosca rezultatom 98-68.

- Slažemo se korak po korak. U prošlom smo kolu odigrali dobru utakmicu protiv Bosca koji je naš nivo, ali se ne zanosimo. Zadar je doživio poraz u Zaboku, no on se takvim momčadima dogodi možda jednom u sezoni. Na kraju krajeva, Zadar je vodio 25 razlike te je tu došlo i do malog podcjenjivanja suparnika – dodao je nekadašnji hrvatski reprezentativac.

Dalmatinski sastav na početku sezone muku muči na defenzivnom dijelu terena te u prvih šest utakmica u prosjeku prima čak 89,83 poena po utakmici. Puno previše.

Je li to nešto na čemu će Gorica graditi svoju taktiku u četvrtak?

- Zadar ima problema kao i svaka momčad. Rekao bih kao i svaka euroligaška momčad, a kamoli ne ona koja igra na ipak nižoj razini. No, i mi imamo svojih problema. Kažem, nedostaju mi dva igrača što je veliki problem, puno veći nego kada Zadru netko nedostaje. Pripremali smo se, skautirali smo protivnika i sutra ćemo dati sve od sebe da odigramo najbolju utakmicu koju u ovom trenutku možemo odigrati, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti – zaključio je Sesar.

Utakmica se igra u četvrtak s početkom u 17 sati u dvorani „Krešimir Ćosić“.