Regija
Ratnik Božić, konobar Ivanov i double-double Vucić za novu pobjedu Jusupovog Širokog

Ratnik Božić, konobar Ivanov i double-double Vucić za novu pobjedu Jusupovog Širokog

Autor: Jabuka TV Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

ABA 2 liga

Košarkaši Širokog pobijedili su Pelister iz Bitole (21:28, 19:15, 26:24, ) 83:82 u susretu 5. kola Druge ABA lige igranom u ponedjeljak navečer u dvorani Arena Hills u Sarajevu, javlja Jabuka TV

Izabranici trenera Danijela Jusupa teškom mukom su slavili protiv Pelistera u infarktnoj završnici došavši do treće pobjede. Makedonci su imali priliku doći do pobjede u posljednjim trenucima utakmice, no Karadžovski promašio tricu pet sekundi prije kraja.

Pelister je vodi sedam razlike (21:28) nakon prvih 10 minuta da bi na poluvrijeme otišli s prednošću od 43:40.

U nastavku susreta Široki se probudio i preuzeo vodstvo, no Pelister se stalna vraćao u utakmicu, preuzimavši i vodstvo od par koševa razlike ne dopustivši Širokobriježanima da se rezultatski odvoje i mirno privedu utakmicu kraju.

Luka Božić s 27 koševa bio je daleko najbolji pojedinac u redovima Širokog. Mate Vucić ostvario je double-double učinak od 12 koševa i 11 skokova, a isto toliko koševa postigao je Mateo Čolak.


Dvoznamenkast učinak ostvario je još Ive ivanov koji je upisao 12 skokova i osam asistencija. Vrijedi izdvojiti i devet koševa Ive Ćavara, odnosno stopostotan učinak šuta za tri poena (3/3).


U redovima makedonskog Pelistera izdvojio se dvojac Nikola Malešević s 27 koševa te Igor Kesar s 23 koša.

Široki u 6. kolu trećeg ”balona” Druge ABA lige igra protiv Vrijednosnica Osijek, a susret je na rasporedu u srijedu, 15. prosinca, s početkom u 18:00 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore