Hrvatska
Regija
VIDEO: Mladi Splićanin nastavlja karijeru u Širokom

VIDEO: Mladi Splićanin nastavlja karijeru u Širokom

Autor: Paulo Sarić

Danijel Jusup je riješio pitanje razigravača za narednu sezonu.

Nekadašnji abaligaš HKK Široki jučer je doveo veliko pojačanje na poziciji razigravača. Hercegovci su potpisali dugogodišnjeg playmakera KK Split i bivšeg mladog reprezentativca Hrvatske Gorana Filipovića, objavljeno je na službenoj stranici bosanskohercegovačkog kluba.

Filipović je u seniorsku momčad Splita ušao sa samo 17 godina te je odmah dobio priliku u prvoj hrvatskoj ligi. U svojoj je debitantskoj sezoni odigrao 17 utakmica u kojima je za 19 minuta koliko je prosječno provodio na parketu bilježio četiri koša i 1.2 asistencije u prosjeku, a brojke su mu rasle praktički iz sezone u sezonu. Statistički je najbolji učinak imao preklani kada je u 25 susreta HT Premijer lige bio na prosjecima od 12.8 koševa i 5.6 asistencija da bi mu brojke prošle sezone ponešto pale - na 10.4 poena i nešto više od četiri asistencije u prosjeku.


Filipović je domaćim ljubiteljima košarke posebno ostao u sjećanju kao startni razigravač mlade hrvatske reprezentacije koja je pod vodstvom Ante Nazora igrala finale Svjetskog prvenstva za košarkaše do 19 godina u grčkom Heraklonu gdje je u finalu tek nakon produžetaka poražena od snažne reprezentacije SAD-a koju su predvodili Jayson Tatum, Josh Jackson, Harry Giles i Chinanu Onuaku.

Filipović bi se momčadi Danijela Jusupa trebao priključiti do kraja tjedna.