Time-out
VIDEO: Zadar je bio blizu da skine Reala, ali ga je uništio Herreros. Jazine su mu pljeskale!

VIDEO: Zadar je bio blizu da skine Reala, ali ga je uništio Herreros. Jazine su mu pljeskale!

Autor: 057info

Vremeplov.

U vremenu kada nema sportskih događanja mnogi se prisjećaju velikih uspjeha i utakmica svojih klubova, nacionalna televizija prikazuje najveće utakmice Vatrenih, po društvenim mrežama dijele se videosnimke i fotografije, piše portal 057info.

Jedan grčki kanal tako je jučer podsjetio na veliku partiju španjolskog košarkaša Alberta Herrerosa, a koju i bez videozapisa dobro pamte svi Zadrani koji su joj nazočili te večeri 21. siječnja 1999. godine u Jazinama.

Zadar je (kako to sad nestvarno zvuči) igrao Euroligu te je u prvoj grupnoj fazi ostvario pobjede protiv Virtusa iz Bologne, CSKA Moskve (dvije) i Albe Berlin. Nakon ulasku u drugu fazu jednom je pobijedio ASVEL, a dvaput gubio od Reala i Union Olimpije. Bogatom klubu iz Madrida suprotstavili su se Erjavec, Žorž, Jure i Tome Ružić, Pestić, Kovačić, Mujagić, Ercegović, Lewis i Naglić. Naglić je, naravno, ovdje bio igrač, a trener mu je bio vječni Danijel Jusup.


I nije to loše izgledalo, Zadar je prijetio iznenađenjem ali bi se u svakom ključnom trenutku ukazao jedan od najboljih španjolskih šutera svih vremena. Bogatu karijeru, u kojoj je postavio još uvijek nedosegnuti rekord po broju poena (9.759) i trica (1.233) u domaćem prvenstvu, okončao je poput našeg Marka Popovića, tricom za pobjedu u finalu Lige ACB 2005. godine, protiv TAU Ceramice. Zadarskih 30 poena Hererros stoga vjerojatno ne pamti, ali ga se sjećaju svi ljubitelji košarke koji su ga te večeri pljeskom ispratili s parketa, iako je Zadar poražen 68:73.

Inače, ova utakmica već je neko vrijeme u cijelosti dostupna putem YouTubea. Uživajte!