Time-out
Giergia: Kukoč je najbolji; Marić: Krešo je ispred svih

Giergia: Kukoč je najbolji; Marić: Krešo je ispred svih

Otkidamo od zaborava

Tko je najbolji košarkaš s ovih prostora ikada? Vječna tema koje se dotaknuo i Drago Marić, autor brojnih knjiga o zadarskoj košarci pa i one o Krešimiru Ćosiću 'Čovjek s Olimpa'.

- Legenda zadarske, hrvatske i europske košarke Giuseppe Pino Giergia u 82. godini života dobio je najveće košarkaško priznanje. Uvršten je među kandidate za prijem u Košarkašku kuću slavnih u američkom Springfieldu, piše kroničar zadarskog sporta Marić u svojoj knjizi 'Otkidanje od zaborava' i nastavlja:

- U povećem intervjuu Pino je kazao kako je Toni Kukoč najveći košarkaš u povijesti koji se pojavio na ovim prostorima. Slažem se kako je Kukoč ispred, ali iza Kreše. Iza košarkaškog vizionara i inovatora su svi. I Pino, koji je zadarskoj košarci dao sam više nego svi ostali, ali u košarkaškom umijeću Krešimiru Ćosiću nikad nitko nije bio ravan. I ne tvrdim to samo ja, nego i najveći košarkaški stručnjaci. Krešo je ispred svih. Uz čitav niz naših i inozemnih priznanja Krešo je proglašen sportašem 20. stoljeća u Hrvatskoj, a prvi je Hrvat koji je primljen u Hall of Fame. Također mu je kao prvom Europljaninu, dva desetljeća prije sljedećeg, ponuđen ugovor u američkoj profesionalnoj košarci, kojeg je odbio, napisao je Marić.