Hrvatska
Gorica srušila dionice vodećih Brokera, Osijek na -24!

Gorica srušila dionice vodećih Brokera, Osijek na -24!

Dominacija od početka do kraja

U 18. kolu 1. muške lige Gorica je danas u Gradskoj sportskoj dvorani  rezultatom 83:59 nadigrala vodeću ekipu prvenstva Vrijednosnice Osijek. Goričani su vodili od prve do zadnje minute i zasluženo došli do 6. uzastopne pobjede.

Goričani su bolje otvorili susret  i nakon zakucavanja Porobića poveli 8:2. U 5. minuti Gunjina je postigao tricu za visokih 15:6, a Porobić je malo kasnije stavio floater za dvoznamenkastih 17:7. Nakon toga na terenu su se pojavili i Osječani te je Primorac zatvorio četvrtinu za 22:18.

Početak druge četvrtine ponovo je pripao domaćim košarkašima pa je Mašić u 15. minuti vratio prednost na dvoznamenkastu razliku  (31:20), a 11 poena prednosti bilo je i na isteku prvog poluvremena (42:31).

U 22. minuti Miloloža je postigao tricu za do tada najvećih +13 (46:33), ali u redovima Brokera razigrao se Ashton i začas je prednost pala na samo 5 razlike (48:43). Međutim, Miloloža je uzvratio s još dvije trice i Gorica je opet bila na +11 (54:43). Četvrtinu je zatvorio Oštrić s dva slobodna bacanja i u zadnjih 10 minuta Bikovi su ušli s +13 na kontu (58:45).

 U 32. minuti Gunjina je vezao 4 poena i Gorica je otišla na +16 (64:48), a nakon što je F. Došen zakucao za +20 (68:48) pobjednik je bio odlučen.

Najvećih +26 Gorica je imala u 38. minuti poslije trice Porobića, a konačnih 83:59 postigao je Šuvak minutu prije kraja. Momčad Mirona Češkića nastavila je tako svoj pobjednički niz i sada su na 6. pobjedi za redom. S druge strane Osječanima je ovo tek 2. poraz u prvenstvu i lako je moguće da se ove dvije ekipe sretnu opet u doigravanju.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Jure Gunjina s double-double učinkom od 18 poena i 10 skokova čemu je pridodao i bitnih 5 asistencija. Kapetan Ante Mašić u pobjedu je ugradio  13 poena, a Vito Porobić 12 uz 4 skoka. Listu dvoznamenkastih strijelaca zaključio je Frano Miloloža s 11 poena.

Kod gostiju iz Osijeka istaknuli su se  Filip Bjelanović s 15 poena i 4 skoka,   Robert Kujundžić s 13 poena i 11 skokova,  te  Ashton Makai Jamar s  s 13 poena, 5 asista i 5 skokova.

Miron Češkić, trener Gorice: »Cijeli tjedan pripremali smo se za ovu utakmicu. Znali smo da neće biti lako, ali isto tako znali smo da imamo šanse. Pokazali smo već u Osijeku da možemo igrati s njima i tamo smo na žalost izgubili nakon dva produžetka. Ovaj put ušli smo maksimalno koncentrirani, stvorili prednost odmah na početku i povećavali je do kraja utakmice. Odigrali smo odličnu obranu, primiti samo 59 poena od ekipe koja je prva na tablici zaslužuje svaku pohvalu. Čestitam mojim dečkima na fenomenalnoj obrani i velikoj pobjedi, a Osijeku želim sreću u nastavku prvenstvay. Okrećemo se novom kolu i utakmici sa Hermes Analitikom koja nas čeka sljedeći vikend.«  

Jure Gunjina, igrač utakmice: »Rekao bih da je ovo bila naša najbolja utakmica ove sezone. Potvrdili smo odličnu formu i nanijeli Osijeku tek drugi poraz ove godine. Čestitam svojim dečkima na borbi i timskoj igri te treneru na taktički savršeno pripremljenoj utakmici. Sad slijedi kratak odmor i priprema za Hermes gdje ćemo tražiti sedmu pobjedu za redom.«

Bikovi su ovom pobjedom potvrdili 3. mjesto, a kome nije dosta košarke sutra (nedjelja, 11. veljače) naši mladi igrači igraju u dresu Zrinjevca 1937 protiv Dugog Sela. Igra se u Gradskoj sportskoj dvorani, a početak je u 12 sati.