Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Olympiacos sve bliži ABA ligi. Što ako je ovo istina?

Olympiacos sve bliži ABA ligi. Što ako je ovo istina?

Autor: Branko Tabak

Koliko članova će liga imati, tko će plaćati put ostalim klubovima do Atene...

Olympiacos je sve bliži ABA ligi, naveliko pišu grčki portali. Kao što je poznato slavni je grčki klub nezadovoljan tretmanom kojeg ima u nacionalnom prvenstvu te je izrazio želju igranja u ABA ligi. Iako se na prvu činilo kako je u pitanju ješkanje tamošnjeg saveza ispostavilo se da Grci misle posve ozbiljno. Putuju regijom, obilaze klubove sudionike lige i pojašnjavaju svoje namjere.

Prema grčkim medijima Beograd i Zagreb su rekli - da. Slijedi put u Podgoricu.

S druge strane klub iz Pireja je spreman prihvatiti uvjet da bude članom lige najmanje tri godine, iako nakon dvije godine neigranja u grčkom prvenstvenom sustavu gubi status kluba. No, Olympiacos ima rješenje za sve. Formirao bi pomlađenu drugu momčad s kojom bi riješio ovaj problem.

Sljedeća nepoznanica je format ABA lige. Prema grčkim medijima ona bi se u slučaju priključivanja Olympiacosa širila na 14 klubova čime bi mogla profitirati Olimpija koja je kao posljednjeplasirana ispala iz lige, ili Zadar, ako ne uspije kroz dodatne kvalifikacije riješiti pitanje ostanka.

Ponajveći problem je trošak putovanja ostalih klubova do Atene, odnosno pitanje pokrivanja putnih troškova.

Dosta se toga mora posložiti, no očito je kako su stvari otišle poprilično daleko. Uskoro bi trebali stići svi odgovori. Do tada na Zadru je da preko MZT-a izbjegne potencijalne zamke i zakulisne igre koje bi dolazak ili odustajanje Olympiacosa mogli donijeti sa sobom. Nije zalud ona narodna - 'Uzdaj se u se i u svoje kljuse'.