Hrvatska
Tko je najbitniji igrač Cedevite? Rimac hvalio domaće snage i 'opravdao' Zadar nakon velike pobjede

Tko je najbitniji igrač Cedevite? Rimac hvalio domaće snage i 'opravdao' Zadar nakon velike pobjede

Autor: Paulo Sarić

Pullen je zbog predostrožnosti propustio drugo poluvrijeme u uvjerljivom trijumfu hrvatskog prvaka.

Za razliku od prve utakmice polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske protivZadra koju je odigrala ispod očekivanja, Cedevita je na domaćem terenu potvrdilada je svijet za sebe u odnosu na dalmatinski sastav. Je li za vikend došlo doopuštanja u redovima hrvatskog prvaka, kako je Ramljaku izletjelo nakon utakmiceteško je reći, no u srijedu je na parket istrčala puno odlučnija momčad koja jeimala samo jedan cilj: ne vratiti već do kraja tjedna.

- U samoj pripremi utakmice rekao samda želimo biti agresivni od prve sekunde. Zadru je ovo, realno govoreći, bila sedmaili osma utakmica u posljednja tri tjedna. Treba istaknuti i određenu mentalnupotrošnu koju su imali u utakmicama protiv MZT-a i u zadnjem susretu protiv nas– kolegijalno je kazao domaći trener SlavenRimac nakon uvjerljivog trijumfa i nastavio – pogodili smo dosta šuteva, a oni nisu pogodili niti jedan otvoreni. Atada nije lako igrati. Bez obzira na to što je Zadar večeras bio u podređenompoložaju, mislim da nas u subotu očekuje drugačija utakmica gdje ćemo moratiodgovoriti na pravi način.

'Vitamini' su do pobjede došli nošeni jako dobrom igrom reprezentativnogdvojca Krušlin-Ramljak koji je kombinirano ubacio 40 poena, pri čemu se potonjidodatno istaknuo skakačkim i razigravačkim doprinosom.

- Ramljak nam je nositelj u trci,skoku i obrani te igra dobro zadnjih par mjeseci. Možda će ovo nekome zvučatismiješno, no Ramljak je meni jedan od najbitnijih igrača u momčadi jer povezujeneke stvari u kojima smo deficitarni i daje nam ogromnu dozu energije – otkrioje 44-godišnji Zagrepčanin.

FOTO: Marin Sušić (KK Cedevita)

Pobjeda Cedevite tim je impresivnija zna li se da u nastavku na parketunismo vidjeli Jacoba Pullena koji ješepajući napustio parket sredinom druge dionice.

- Dobio je udarac i nismo htjeliriskirati s obzirom na rezultat. Želio je igrati, ali moje iskustvo govori daje bolje ne riskirati dok ne prođe prve kontrole kako ne bismo riskirali neštoozbiljnije.

Izostao je i doprinos njegovog kolege iz vanjske linije Justina Cobbsa koji se polako vraća nakon ozljede te još uvijeknije u punoj formi.

- Cobbs je prije tjedan dana iskrenuozglob i polako ulazi u formu. No, on nije tip igrača koji ne ovisi otreninzima, već mu treba nekoliko dobrih dana da pronađe ritam. Očekujem da ćedo vikenda podignuti formu i da će biti pravi. No, teško je o bilo kome suditinakon utakmice koja je nakon 14-15 minuta otišla u jednom smjeru. Teško jenakon toga davati individualne ocjene – zaključio je Rimac.

Treća utakmica polufinalne serije između Zadra i Cedevite igra se u subotu spočekom u 19 sati u Krešinom domu.