Hrvatska
Zbog reprezentacije treći krug ubrzano, ako se otvori prostor i doigravanje

Zbog reprezentacije treći krug ubrzano, ako se otvori prostor i doigravanje

Autor: Branko Tabak

Veći prostor za olimpijske kvalifikacije.

Ostalo je još jedno kolo drugog kruga natjecanja u HT Premijer ligi nakon čega prvi puta u povijesti kreće i treći krug. I to prema izmijenjenom, točnije rečeno, ubrzanom kalendaru.

Sve to kako bi se dobio što veći prostor za pripreme reprezentacije za splitske kvalifikacije za Olimpijske igre.

Dakle, umjesto da završi 7. svibnja kako je bilo predviđeno, treći krug će završiti 30. travnja, a 5. svibnja bi se već krenulo s četvrtfinalnim susretima doigravanja. U slučaju da svi parovi četvrtfinala završe rezultatom 2-0, u termin četvrtfinale majstorice bi uskočile prve utakmice polufinala. Isto pravilo vrijedi i za polufinale koje se igra na dvije pobjede. Ako oba para završe s 2-0, prvi finalni susret bi se pomaknuo na termin koji je bio predviđen za majstorice polufinala. Sve to kako bi se prvenstvo čim prije okončalo. a izbornik Veljko Mršić dobio na vremenu.

Ako se ipak budu igrale majstorice četvrtfinala i polufinala (barem po jedna na svakoj razini) doigravanje će završiti najkasnije 6. lipnja kada je na rasporedu eventualna peta utakmica finalne serije. Kvalifikacije su na rasporedu od 23. do 28. lipnja. 

Od 23. kola za klubove HT Premijer lige započinje ritam koji im donosi dvije utakmice tjedno. Parovi trećeg kruga za sada nisu poznati. Naime, čeka se rasplet nakon drugog kruga koji će momčadima dati startne pozicije o kojima ovisi raspored trećeg kruga.

Izmijenjeni kalendar za sezonu 2019/20 pogledajte ovdje