Hrvatska
Dinamova fešta u Dalmaciji, novi problemi za Pandžu

Dinamova fešta u Dalmaciji, novi problemi za Pandžu

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: Milan Balaban/GKK Šibenka

Dinamo je na Baldekinu slavio 71-101

Šibenka je na otvaranju trećeg dijela domaćeg prvenstva upisala novi poraz, treći domaći u nizu. Bodove je s Baldekina odnio Dinamo, koji je bio dominantan, o čemu svjedoči i konačnih 71:101. I to nije nije najgora vijest s ove utakmice. Naime, već na početku susreta, nakon manje od dvije minute provedenih na parketu, iz igre je morao ponajbolji igrač narančastih ove sezone, Antonio Klarin. Ulazio više nije. Kapetan je ‘osjetio’ leđa, a koliko je ozljeda ozbiljna doznat ćemo u narednim danima. Za Šibenku bi gubitak Klarina na dulje razdoblje i ostanak na samo jednom playmakeru u završnici Premijer i ABA 2 lige bila jako loša vijest. I još jedan u nizu udaraca kada je riječ o ozljedama, piše Šibenski portal

Ta situacija s Klarinom kao da je uzdrmala cijelu momčad, potpuno je poremetilo. Po tko zna koji put ove sezone u utakmicu se ušlo dizelaški, ali ovaj put narančasti motor se uopće nije ni zagrijao. Dinamo je već nakon prve četvrtine imao +16 (16:32), a govor tijela Pandžinih igrača nije bio obećavajući. Morali su Šibenčani ‘krvariti’ za svaki koš, a u obrani su ih modri bušili na razne načine. U to sivilo domaće momčadi uklopio se i novopridošli Starovlah. Trudio se jest, ali nije ga išlo.

U svakom slučaju prednost Dinama nastavila je rasti, na poluvremenu je imao +25, a u nastavku je otišao na preko 30 poena razlike. Tek su na otvaranju treće dionice narančasti pokazali neke znakove buđenja, smanjili na -18, ali tada su gosti opet stisnuli gas i opet odjurili na +25. Na koncu je ‘probijena’ i stotka (71:101)

I još jedna vijest koja ne ide u prilog Šibenki. Alkar, koji vodi bivši trener narančastih Milačič, svladao je u Sinju Cibonu, tako da sada Šibenčani imaju tri pobjede više od Sinjana. Nadamo se da će to ipak biti dovoljno i da će narančasti na koncu ipak izvaditi vizu za doigravanje.

Što se tiče strijelaca protiv Dinama, Topolović je ubacio 17, Foreman 15, Pleadin 14, a Babić deset poena. Dinamo su do pobjede predvodili Brzoja sa 25 i Mikšić sa 20 postignutih koševa. U sljedećem kolu Šibenka gostuje kod Cedevite Junior.

Standings provided by Sofascore