Hrvatska
VIDEO: Mario Litttle novo pojačanje Zadra

VIDEO: Mario Litttle novo pojačanje Zadra

Autor: Paulo Sarić

Dalmatinski abaligaš doveo bivšeg suigrača Prestona Knowlesa.

KK Zadar je doveo prvo inozemno pojačanje. Riječ je o iskusnom američkom šuteru Mariju Littleu koji bi trebao nastaviti tamo gdje su stali Josh Bostic i Steven Gray.

Tamnoputi 30-godišnjak rođen u Chicagu sveučilišnu je karijeru započeo na Chipola Collegeu da bi se nakon dvije sezone prebacio na puno renomiraniji Kansas State. Nakon sporijeg početka karijere među Jayhawksima i propuštanja čitave četvrte sezone zbog operacije noge, Little je jako dobro otvorio svoju posljednju godinu na koledžu zabivši dvoznamenkasti broj koševa u prve tri utakmice sezone. No, onda je uslijedio događaj po kojemu je možda i najpoznatiji.


Sredinom prosinca 2010. godine napravio je incident koji ga je umalo koštao završetka sveučilišne karijere. U ranim noćnim satima 16. prosinca ušao je u prepirku s bivšom curom koju je zatekao u stanu s nepoznatim mladićem. Situacija je kulminirala s njegovim naganjanjem iste do drugog stana gdje ju je gurnuo u umivaonik i počeo tuči, pritom se sukobivši s još nekolicinom okupljenih. Rezultat svega – nekoliko kaznenih i jedna prekršajna prijava.

Na koncu je došlo do izvansudske nagodbe i javne isprike pa je košarkaški put nastavio u ukrajinskom Dnjipru u kojem se zadržao godinu dana. Naredne je tri sezone proveo u redovima Oklahoma City Blua pokušavši izboriti svoje mjesto u NBA ligi, da bi krajem sezone 2014./2015. preselio u Španjolsku potpisavši za Manresu. Ipak, u Kataloniji se zbog ozljede zadržao samo četiri utakmice prije nego ga je put preko Koreje, Filipina i Finske odveo u Izrael gdje je dijelio svlačionicu s lanjski igračem Zadra Prestonom Knowlesom.


Prošlu je sezonu započeo u talijanskom Pesaru gdje je u prosjeku zabijao 8.9 koševa uz tri skoka i nešto manje od dvije asistencije u prosjeku, no kako vodstvo kluba nije bilo zadovoljno njegovim izdanjima na parketu krajem veljače je dobio otkaz nakon samo osam utakmica u bijelom dresu.

- Vrbovali smo ga i prošle sezone, no tada je bio izvan našeg financijskog dometa. Radi se o momku koji je igrao širom svijeta, od Venezuele do Koreje, a bio je i u španjolskoj ACB i talijanskoj prvoj ligi. Očekujemo da će nam puno donijeti u oba smjera. Radi se o all-around igraču, radniku, a ujedno i scoreru, koji u rukama ima i skokove i asistencije. Mukotrpno smo pregovarali zadnjih pet, šest dana i moram reći da mi je zaista drago što smo ga potpisali – rekao je sportski direktor hrvatskog abaligaša Branimir Longin

Posljednji klub prije dolaska u Zadar bio mu je venecuelanski Guaros, a sa Zadranima je potpisao ugovor do kraja sezone.