Hrvatska
Zagrepčani zadovoljni porazom, Zadrani ozbiljnim pristupom

Zagrepčani zadovoljni porazom, Zadrani ozbiljnim pristupom

Autor: Paulo Sarić

Gosti su imali čak 18 skokova više.

Košarkaši Zadra sinoć su rutinski stigli do svoje 17. pobjede u domaćem prvenstvu. I bez pomoći Dominika Mavre i Bryona Allena koje je trener Jusup odmarao za nadolazeći Kup „Krešimir Ćosić“, gosti nisu imali problema svladali fenjeraša HT Premijer lige Hermes Analiticu.

Zagrepčani su prvih dvadesetak minuta pružali solidan otpor, no na koncu su bili prisiljeni potpisati kapitulaciju te su ostali na samo dvije pobjede u dosadašnjih 19 kola.

Čestitam Zadranima na pobjedi. Zadovoljan sam igrom svojih igrača. Nažalost, s nedovoljno spremnim prvim centrom Rajićem, izgubili smo mogućnost pariranja u skoku. Okrećemo se završnici kupa, a kasnije i odlučujućim utakmicama u prvenstvu – izjavio je nakon jučerašnje utakmice trener domaćeg sastava Zvonimir Mravak.

Razlog zadovoljstvu jednim dijelom leži u dobroj napadačkoj predstavi u kojoj su lideru hrvatskog prvenstva ubacili čak 14 trica. Tko zna, da su na raspolaganju imali još kojeg visokog igrača možda bi konačni rezultat na koncu bio i povoljniji... Ovako su gosti bez previše uzbuđenja odradili posao, odmorili glavne vedete i mirno stigli do nove pobjede.

Čestitao bih igračima na pobjedi, a domaćinima na dobroj igri. Ozbiljno smo shvatili utakmicu i ušli u nju pa smo kontrolirali tijek igre – kratko je kazao trener Zadra Danijel Jusup.

Sljedeći izazov za oba suparnika dolazi već u srijedu u četvrtfinalu hrvatskog košarkaškog kupa. Zagrepčani će od 15:30 odmjeriti snage s Goricom Josipa Sesara, dok će Zadrani pet sati kasnije istrčati pred svoje navijače u gradskom derbiju sa Sonik Puntamikom.