Hrvatska
Pobjedom najavljen kup. Zadar bez problema svladao „Analitičare“

Pobjedom najavljen kup. Zadar bez problema svladao „Analitičare“

Autor: Paulo Sarić

Domaćini nisu imali rješenja za čvrstog Fundića.

Košarkaši Zadra su pred 69 gledatelja u Draženovom domu u posljednjem susretu 19. kola HT Premijer lige svladali Hermes Analiticu rezultatom 88-106 i stigli do 17. pobjede u hrvatskom prvenstvu. Dvoboj su zbog poštede propustili Dominik Mavra i Bryon Allen, no i bez pomoći svojih najboljih igrača gosti su bez većih poteškoća odradili posao i ostali sami na vrhu tablice.

Zadrani su utakmicu otvorili serijom 0-7, nagovijestivši daljnji tijek susreta. Ipak, domaćini su sve do odlaska u svlačionice pružali dobar otpor, ne dopuštajući Jusupovim momcima da se previše opuste. Dobra rola Ivana Svobode držala je Zagrepčane na jednoznamenkastom na samom otvaranju dvoboja, da bi u drugoj dionici gostima probleme počeo stvarati Filip Kordić. Ipak, kako je vrijeme odmicalo tako su momci u plavim dresovima počeli davali gas, pri čemu je prednjačio Stefan Fundić koji je lakoćom pretrčavao centre „Analitičara“ i već do velikog odmora stigao do 16 poena.

U svlačionice se otišlo s okruglih plus deset za hrvatskog abaligaša (44-54), što nije zadovoljilo trenera Jusupa koji je tijekom čitave treće četvrtine uporno ponavljao dvije riječi: brže i bliže!

„Brže“, kada je njegova momčad imala loptu, „bliže“ kada se trebalo obraniti.

Upalilo je to plodom pa su Zadrani s 33 poena u narednih deset minuta torpedirali domaći koš. Zabijali su gosti iz svih pozicija, bilo dalekometnim šutovima, bilo odlučnom penetracijom u reket i učas otišli na dvadesetak poena viška, praktički riješivši pitanje pobjednika.

Do kraja smo gledali košarku „spuštenih gardova“ u kojoj valja spomenuti tek da je „stotku“ probio Fundić tri i pol minute prije kraja.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Stefan Fundić s 26 te Karlo Uljarević sa 17 koševa, dok je domaćine predvodio Svoboda s 31 poenom.