Hrvatska
Diadora piše povijest, klub osnovan prije godinu i pol dana na korak od Final Eighta Krešinog kupa

Diadora piše povijest, klub osnovan prije godinu i pol dana na korak od Final Eighta Krešinog kupa

Autor: Branko Tabak

Fešta na Bilom Brigu!

Košarkaši zadarske Diadore 2019. godinu imaju po čemu pamtiti. 

Aktualni su lideri Druge lige Jug, potom su se preko Universitasa uvrstili među 32 momčadi Kupa Krešimira Ćosića kao jedina drugoligaška momčad, da bi večeras preko još jednog prvoligaša, Samobora. stigli do osmine finala nacionalnog Kupa. Zadrani su slavili 76-64.


Klub je krenuo s radom u ožujku 2018. godine. Niti godinu i pol nakon početka rada organizacijski i rezultatski dosegnuli su zavidnu razinu temeljenu prije svega na entuzijazmu. Ne treba to čuditi s obzirom da je #entuzijasti sinonim koji se koristi podjednako koliko i službeno ime kluba.

#entuzijasti su u dvorani OŠ Zadarski otoci u potpunosti nadigrali Samobor. Ako je u prvoj četvrtini bilo nagovještaja neizvjesne utakmice, u drugoj se pokazalo tko je momčad koja ima više kvalitete i želje za prolaz u sljedeći krug natjecanja.

Zadrane su do pobjede predvodili Matej Segarić (20 poena, 5 skokova i 6 osvojenih lopti) i Roko Butić (18 poena, 9 skokova). Kod gostiju tek su se četiri igrača upisivali u strijelce: Lovro Mandalinić 19, Josip Škara 16, Bruno Levanić Kutni 15 i Mateo Gionechetti Prahin 14.



Tek jedna prepreka dijeli Diadoru od plasmana na Final Eight Krešinog kupa. Uspjeh je to kojem se valja pokloniti. I kojeg valja proslaviti. U svlačionici je to bilo ovako, a dalje...