Hrvatska
FOTO: Simon čestitao trojici koji su odlučili utakmicu...

FOTO: Simon čestitao trojici koji su odlučili utakmicu...

Autor: Paulo Sarić

Iako su interesantne za gledatelje, treneri i ne vole utakmice pune preokreta.

Zadranke su jučer u trećem kolu Prve ženske lige došle do svoje druge pobjede u Prvoj ženskoj ligi. Bio je to dinamičan susret, napet i zanimljiv do samoga kraja, u kojemu su bodovi mogli otići na obje strane. Iako bi se na prvu očekivalo da će treneri biti zadovoljni viđenim, niti trenerica ŽKK Zadar Marija Mazija, a ni trener ŽKK Zagreb Đuro Simon nisu bili presretni. Svatko iz svojih razloga…

- Nismo mi toliko neiskusna ekipa da si možemo dozvoliti da vodimo 15 razlike i ne kaznimo [kontru] tri na jedan, da ne odemo na 17 [razlike] već da nakon toga ulazimo u probleme. Dobijemo tehničku radi frustracije, radi ega… To je na curama. Ne znam na koji ih način uvjeriti da je utakmica na terenu, a ne van terena ili u komunikaciji sa sucima – izjavila je trenerica domaće momčadi.

Ipak, pobjedi se ne gleda u zube.

- Ne gleda jer je bila dobra utakmica i s njihove i s naše strane. Zagreb je odlična ekipa, a mi smo bili bez Lucije Perice i Nike [Jelenković] koja je imala temperaturu te se vidjelo da su nam nedostajale u rotaciji. Sve smo puno griješile, čak i iskusna Vrsaljko koja je trebala biti još malo strpljivija. Znam da primi puno prekršaja, ali mora biti svjesna da je to takva igra – poručila je Mazija.

Nezadovoljan je bio i gostujući trener čije su igračice jučer upisale prvi poraz u sezoni.

- Čestitam Zadrankama na pobjedi. Igrale su srčano i borbeno. Ali, čestitam i trojici koji su odlučili utakmicu – započeo je Đuro Simon očito aludiravši na suce, iako to izrijekom nije rekao, i nastavio – tu trojicu nismo mogli zaustaviti.

Poraz rijetko koga ostavlja ravnodušnim… Ipak, bila je to dobra i zanimljiva utakmica što je priznao i otac hrvatskog reprezentativca Kruna Simona.

- Bila je dobra utakmica, interesantna za publiku, ali kada se izgubi susret koji smo i mi mogli zasluženo dobiti onda je teško. Ekipa je pokazala karakter i vratila se s minus 16 u egal utakmicu. Na kraju su odlučivale dvije lopte koje su ovog puta otišle na stranu domaćina i ja im čestitam na tome – zaključio je stariji Simon.