Hrvatska
FOTO: Zadar umalo prokockao 17 koševa prednosti, na koncu slavio nakon drame

FOTO: Zadar umalo prokockao 17 koševa prednosti, na koncu slavio nakon drame

Autor: Paulo Sarić

Dobru je partiju u nastavku odigrala novopridošla Claire Ionnaidis koja je u posljednjoj četvrtini zabila deset od 14 poena svoje ekipe.

Košarkašice Zadra došle su do druge pobjede u Prvoj ženskoj ligi. Lišene pomoći Lucije Perice igračice Marije Mazije na domaćem su terenu nakon velike borbe svladale ŽKK Zagreb rezultatom 72-66 u susretu u kojemu su u nekoliko navrata imale i 17 koševa viška.

Nakon izjednačene prve četvrtine u kojoj je razlika čitavo vrijeme bila unutar jednog posjeda, Zadranke su bolje otvorile drugu dionicu i tricama Ane Mandić i Anđele Oštrić u 14. minuti otišli na plus pet (26-21). Gošće su uzvratile serijom 0-8, no u domaćim se redovima razigrala Oštrić koja je s nekoliko atraktivnih poteza zaokružila svoju savršenu partiju u prvom poluvremenu pa su Mazijine cure na odmor otišle s vodstvom od četiri poena (36-32).

Zagrepčanke su se držale na priključku prve dvije minute treće četvrtine, a onda su domaće košarkašice na krilima agresivne obrane krenule u seriju 11-0 i odvojile se na velikih 17 koševa prednosti (52-35). Iako se činilo da je time susret prelomljen, gošće su odmah uzvratile svojom serijom 1-13 i nakratko prišle na pet poena zaostatka (53-48).

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ipak, Zadrankama nije dugo trebalo da se vrate u mirnije vode te se u posljednjih deset minuta ušlo s 58-48. Raspoložena Anja Škara pokušavala je sama vratiti ŽKK Zagreb u igru, no s druge se strane razigrala mlada Australka grčkog podrijetla Claire Ioannidis, inače prva strankinja u zadarskoj ženskoj košarci, i s osam poena u kratkom vremenskom odbila prvi napad gošći.

Ipak, igračice Đure Simona nisu se predavale te su na krilima Gabriele Grizelj koja je zabila šest uzastopnih koševa krenule u posljednji nalet. I bile su blizu. Jako blizu…

Ali ipak nisu uspjele.

Seriju 0-12 ukradenom je loptom i zabijenim slobodnim bacanjem zaustavila Ioannidis koja je napad kasnije, tremi unatoč, s linije slobodnih bacanja potvrdila pobjedu domaćih košarkašica.

Zadranke su do druge pobjede predvodile Ana Vrsaljko sa 16 poena i osam skokova te Claire Ioannidis koja je vrlo dobru partiju u drugom dijelu zaokružila s 13 poena, dok su najbolje u redovima Zagreba bile Marijana Mamić s 18 i Anja Škara s 15 koševa.