Hrvatska
Hrvatska košarka ujedinjena: Darko nas treba!

Hrvatska košarka ujedinjena: Darko nas treba!

Autor: Branko Tabak

Humanitarka za Darka!

Hrvatski košarkaški treneri pokrenuli su humanitarnu akciju za svog zadarskog kolegu Darka Frakina - Humanitarka za Darka. 

- Naš trener, kolega, prijatelj, veliki čovjek, Darko Frakin treba našu pomoć. Osim košarci, Darko je najbolje godine posvetio brizi o svojoj supruzi, koja se godinama borila s posljedicama operacije tumora na mozgu, a trenutačno se nalazi u hospiciju u Kninu, jer se Darko fizički više ne može brinuti o njoj. U međuvremenu, Darko je i sam obolio. Prije četiri godine uklonjen mu je kancerozni bubreg, a sada mu i drugi bubreg otkazuje te mora na dijalizu. Na listu za transplantaciju ne može se upisati još godinu i pol dana.

Darko je primjer da je život daleko od hedonizma, sebe je posvetio drugima, nemajući vremena za sebe. Pri tome ga uvijek možemo vidjeti nasmijanog i na pitanje "Kako si?", odgovorit će "Dobro!". I ničim neće odati da ništa nije dobro. Do ovih dana crpio je energiju iz košarke, a sada više ni to ne može.

Pozivamo sve vas da pokažete svoju humanu stranu i financijski pomognete kolegi i velikom čovjeku. Uplate se mogu izvršiti na njegov tekući račun IBAN: HR3724070003106883294.

Budite tu jedni za druge i u radosti i nevolji! - poručile su Frakinove kolege.