Hrvatska
-42! Nije Sibir, već Zadar

-42! Nije Sibir, već Zadar

Autor: Paulo Sarić

Šibenčani su upali u zadarski mlin iz kojega nikad nisu izišli.

Trebao je to biti sjevernodalmatinski derbi u juniorskoj konkurenciji, no nakon viđenog u dvorani 3 ŠC Višnjik, taj bi epitet bio promašen. Zadrani su pretrčali, nadskakali i nadigrali goste iz Šibenika kojima nije pomoglo ni prisustvo trenera seniorske momčadi Vladimira Anzulovića te su na koncu slavili s uvjerljiva 42 koša razlike (97-55).

Bila je to u potpunosti različita utakmica od one u Krešimirovom gradu prije nekoliko tjedana u kojoj su Šibenčani - slavili. Domaćini su od početka nametnuli svoj ritam i zagospodarili terenom, dok su gosti izgledali kao da su se prvi put sastali. Igrači Petra Maleša odigrali su debelo ispod svojih mogućnosti pa su se Zadrani već nakon nekoliko minuta odvojili na dvoznamenkastu prednost. Razlika je nastavila rasti iz minute u minutu pa je semafor na isteku druge dionice pokazivao nestvarnih 50-19 za juniore Zadra. Posebno je raspoložen bio Lovre Paleka koji je zasjenio šibenske reprezentativce te je već do odlaska na odmor zabio 15 koševa, a pratio ga je Lovre Višić s deset poena.

U istom se ritmu krenulo i u nastavak pa su Zadrani sredinom treće dionice imali velikih 36 razlike (59-23), no tada je zbog lakše ozljede igru napustio Višić, dok su gosti pogodili nekoliko trica i do kraja treće četvrtine zabili više poena nego u čitavom prvom poluvremenu te nakratko smanjili zaostatak. Ipak, u posljednjoj su dionici Zadrani ponovno zaigrali kao u prvih 20 minuta pa je razlika nastavila rasti. Semafor je u jednom navratu pokazivao i 95-50, što su gosti do kraja uspjeli makar malo ublažiti.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Lovre Paleka s 24 poena, a pratio ga je Luka Sunara s 15, dok su bolji od ostalih u šibenskim redovima bili Martin Klepo i Marko Vlaić s po deset koševa.