Hrvatska
1 na 1: Petar Ogrizović i Marko Jurič

1 na 1: Petar Ogrizović i Marko Jurič

Najava derbija Prve muške lige.

Uoči subotnjeg (17.30) derbija vodećih klubova Prve muške lige između Cedevite Junior i Dinama napravili smo paralelni intervju s dva 21-godišnjaka, organizatora igre i motora momčadi kao što su Petar Ogrizović (Cedevita Junior) i Marko Jurič (Dinamo). Odgovorili su na osam identičnih pitanja.

Ogrizović je ove sezone na prosjeku od 9 poena, 3 skoka, 5 asistancija i 2 osvojene lopte, a Jurič koji je ove sezone zbog ozljede propustio gotovo pola dosadašnjih utakmica na prosjeku je od 17 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

Cedevita Junior i Dinamo s nizom od tri (Cedevita Junior) i četiri (Dinamo) uzastopne pobjede ulaze u ovaj susret. Što možemo očekivati sa strane vašeg kluba?

Ogrizović:  Za početak očekujem da ispunimo naš radni dio koji treba biti prisutan na svakoj utakmici, a s kojim imamo problema posljednjih nekoliko utamica. Ako to odradimo i budemo se držali dogovora mislim da nećemo imati problema tijekom utakmice.

Jurič: Očekujem jednu čvrstu i neizvjesnu utakmicu do samog kraja punu preokreta. Želja nam je da primjenimo dogovore koje imamo na treningu i smanjimo crne rupe koje smo imali u prvom susretu. Ova utakmica će nam biti svojevrsna priprema za doigravanje koje svi željno iščekujemo.

Koje su najjače prednosti bvašeg suparnika?

Ogrizović: Mlada su i poletna ekipa koja zna biti neugodna jer ulazi s puno energije i to ih nekako najviše krasi.

Jurič: Mislim da su oni jedna od rijetkih ekipa u ovoj ligi za koju se može reći da žive košarku i to im je velika vrlina. Imaju dobru kemiju, svi znaju svoje zadatke, a mislim da im je najjača vrlina visok tempo igre, te odličan šut.

Koje igrače bi izdvojili u suparničkoj momčadi na koje bi trebalo posebno obratiti pažnju?

Ogrizović: Njihova se igra najviše vrti oko Juriča, Garafolića i Nakić Vojnovića, ali naravno da ni ostatak ekipe nećemo podcijeniti.

Jurič: Izdvojio bih šut Emira Šabića. Svi znamo što sve može pogoditi kad uđe u seriju. Tu bih još izdvojio iskusnog Svena Smajlagića koji je odličan šuter i može se raigrati u bilo kojem dijelu utakmice i pod košem talentiranog Mateja Bošnjaka.

Što trebate napraviti da bi slavili u ovom derbiju?

Ogrizović: Moramo igrati svoju igru a ne prilagođavati se njima. Naša agresivnost na domaćem parketu je ključ uspjeha.

Jurič: Dok igramo kako znamo i možemo mislim da možemo svakoga pobjediti. Greške moramo svesti na minimum i posebno paziti na njihov šut i kontranapad.