Hrvatska
120 mališana na turniru Cockta mini basket Darda 2018

120 mališana na turniru Cockta mini basket Darda 2018

Nastupilo je sedam košarkaških škola.

Turnir malih košarkaša „Cockta mini basket Darda 2018.“, u organizaciji KK Vrijednosnice Os Darda, održava se već četvrtu godinu za redom u Dardi. U dvorani OŠ Darda tijekom nedjeljnog dopodneva (17. lipnja), ova košarkaška radionica okupila je oko 120 mališana. 

Četrdeset malih košarkaša u godištu 2006/07 natjecali su se u basketu tri na tri, dok je osamdeset dječaka u godištu 2008/09+ svoje početničke košarkaške korake odmjeravalo u mini košarci na dva koša. Naravno, ovom dječjem uzrastu prilagođena su pravila i uvjeti igre: igralo se 2x12 min. prljave igre, koševi su na sniženoj visini, lopte manje veličine, smanjene dimenzije igrališta, igra u terenu s tri na tri igrača, igra bez semafora-rezultata, a umjesto sudaca, treneri su sudili i u igri poučavali djecu. 

Na turniru je sudjelovalo 7 školi košarke: Borovo, Vinkovci, Đakovo, Čepin i Vrijednosnice Osijek s tri škole košarke (Bilje, Darda, Osijek). Cilj ovog turnira je bio druženje, animiranje i motiviranje djece za igru pod obručima. 

Upravo iz tog razloga su treneri svih ekipa kontinuirano mijenjali trojke na terenu svake 3-4 minute, te osigurali svoj djeci prekrasan doživljaj košarkaške igre. Borbenost, zalaganje na terenu, te fair play igru, poticanu i od strane trenera, publika je znala nagraditi velikim pljeskom. Na kraju su svi sudionici natjecanja kao pobjednici, od strane organizatora, zasluženo nagrađeni s medaljom i okrepljujućim napitcima Cockte, Cedevite i Kale. 

Uz organizatora ovog dječjeg košarkaškog turnira, KK Vrijednosnice Os Darda, za osmjehe na licu djece pobrinuli su se i sponzori Cockta i Općina Darda. Završni ambijent turnira upotpunjen je zajedničkom fotografijom svih sudionika. Vidimo se i do godine!!!!