Hrvatska
Mladi Gabriel Karamarko predvodio Zadrane do pobjede u Samoboru

Mladi Gabriel Karamarko predvodio Zadrane do pobjede u Samoboru

Autor: KK Sambor Photo: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Jazine i dalje u igri za doigravanje za pobjednika Prve muške lige

KK SAMOBOR - KK JAZINE ARBANASI 63:87 (12:20, 21:18, 15:25, 15:24)

U 14. kolu Prve muške košarkaške lige Samobor ohrabren gostujućom pobjedom u prošlom kolu protiv Stoje bio je domaćin ekipi zadarskih Jazina. 

Nakon nekoliko početnih minuta, Zadrani se odvajaju i prvu četvrtinu završavaju u svoju korist s rezultatom 12:20. Početak druge četvrtine ničim nije dao naslutiti nikakvu promjenu, ali Samoborci se bude te igraju najbolje minute u današnjoj utakmici i nakon vodstva gostiju od 10 poena razlike (13:23), sustižu Zadrane i u malo manje od 5. minuta do kraja prvog poluvremena poenima Danijela Pavičića dolaze u vodstvo 27:26. 

To vodstvo održavaju nekoliko narednih minuta, ali gosti ponovo okreću rezultat i s tricom Gabrijela Karamarka u posljednjim sekundama odlaze na veliki odmor s prednošću od 5 poena razlike (33:38). 

S početkom drugog dijela, svi su očekivali nastavak izjednačene borbe, međutim mladi Zadrani otvaraju četvrtinu s 6 uzastopnih poena (33:44) te utakmicu stavljaju pod svoju kontrolu. Domaćini još jednom pokušavaju napraviti preokret te dolaze na 6 poena zaostatka, ali tu je bio kraj njihovim pokušajima. Nakon toga Zadrani rutinski kontroliraju utakmicu i zasluženo odnose bodove iz Samobora.

Gostujuću momčad predvodio je mladi Gabriel Karamarko (2004.) s 31 poenom (tri poena 4/8, 7 skokova), dok su kod Samoboraca Roko Spaseski Baburek s 20 poena i Daniel Pavičić s 19 bili najefikasniji što nažalost ovaj puta nije bilo dovoljno za bolji rezultat.