Europa i Svijet
Hrvatska
212 cm visoki Madunić postao Titan

212 cm visoki Madunić postao Titan

Autor: Paulo Sarić

Bivši hrvatski mladi reprezentativac preselio u njemačku treću ligu.

Gdje će se susresti dva Splićanina ove jeseni? U Njemačkoj. Prema zvuči kao početak životne anegdote potaknute ekonomskom situacijom, upravo ćemo ovakvoj sceni svjedočiti za nekoliko mjeseci. Naime, Splićanin Petar Madunić novi je igrač njemačkog trećeligaša Dresden Titansa kojeg vodi hrvatski stručnjak Nenad Josipović. Maduniću će iduća sezona biti prva u Njemačkoj, nakon što je prethodno igrao u talijanskim, španjolskim i francuskim nižim ligama. Rođeni Splićanin karijeru je započeo u najboljem košarkaškom klubu 20. stoljeća, da bi se potom neuspješno okušao u osječkom Sokolu i sinjskom Alkaru prije nego je nekakvu minutažu dobio u KK Zagreb. Uslijedio je još jedan povratak u Split, da bi posljednju sezonu u hrvatskoj košarci odigrao u dresu Ribole iz Kaštela u čijim je redovima prosječno bilježio 5.8 koševa i 3.2 skoka.

- S Petrom smo dobili pravoga centra koji je zid ispod koša – kazao je Madunićev novi trener

U klubu s istoka Njemačke vodit će hrvatski stručnjak Nenad Josipović koji ljeto također provodi u Splitu, pa su imali priliku zajedno trenirati dva puta tjedno.

- Prvi dojmovi su vrlo dobri. Petar je vrlo atletičan i njegovo fizičko prisustvo će predstavljati pravu opasnost s niskog posta, u kombinaciji s igrom naših bekova. Mlad je, voli košarku i ima puno potencijala – kazao je trener Josipović za službene stranice njemačkog kluba.

Madunić je treće strano pojačanje drezdenskog sastava, a u Hrvatskoj će ostati do kraja srpnja do kada će zajedno s novim trenerom individualno trenirati i spremati se za nadolazeću sezonu koja kreće 24. rujna.