Hrvatska
30. kolo FAVBET Premijer lige:  Derbiji u Zadru i Splitu, važne utakmice u Dubravi i Sinju…

30. kolo FAVBET Premijer lige: Derbiji u Zadru i Splitu, važne utakmice u Dubravi i Sinju…

Već danas igra se derbi Zadar - Cedevita Junior


Pred nama je 30. od 33 kola FAVBET Premijer lige. Prvi će na parket, u četvrtak 12. travnja istrčati igrači lidera prvenstva Zadra i zahuktale Cedevite Junior. U petak je Split domaćin Ciboni, Bosco Zaboku, a Dubrava Dubrovniku. U subotu će Alkar dočekati Šibenku dok će kolo u nedjelju u Kostreni zatvoriti DepoLink Škrljevo i Dinamo.

KK ZADAR – KK CEDEVITA JUNIOR, ČETVRTAK 11. TRAVNJA 2024.,
DVORANA KREŠIMIR ĆOSIĆ, ZADAR, 19:00 SATI

Zadar četiri kola prije kraja ima dvije pobjede prednosti ispred Splita, ali i dalje nije ni blizu toga da može računati da će u doigravanje krenuti s prve pozicije. Naime, pred Zadranima su susreti s tri najteža protivnika (Cedevita Junior, Cibona, Split) u kojima mora sačuvati stečeni kapital. To znači da opuštanja u zadarskim redovima neće biti i da će s najjačim sastavom i maksimalno motivirano dočekati Cedevitu Junior koja je u prošlom kolu ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv Splita. Zagrepčani su u polufinalnom susretu SuperSport Kupa Krešimir Ćosić pokazali da imaju oružje s kojim mogu napasti Zadrane

KK BOSCO – KK ZABOK, PETAK 12. TRAVNJA 2024.,
ŠSD BOŠKO BOŽIĆ PEPSI, ZAGREB, 18:00 SATI

Zabok u Zagreb dolazi po pobjedu koja bi ga približila potvrdi šestog mjesta uoči doigravanja. Momčad Ivana Tomasa nije još rekla sve u ovoj sezoni i sigurno je da će protiv Bosca zaigrati s puno motiva. Bosco je svjestan da napušta elitni razred hrvatske košarke, ali u svaku utakmicu ulazi hrabro s nadom u uspjeh. Tako će biti i u petak.

KK SPLIT – KK CIBONA. PETAK 12. TRAVNJA 2024.,
KOŠARKAŠKA DVORANA SPLIT, SPLIT, 20:00 MAXSPORT

Split ove sezone ima neugodna iskustva s Cibonom, a nakon uvjerljivog poraza od Cedevite Junior i obvezu pred svojim navijačima dokazati da je to bio tek loš dan. Cibona nakon posrtanja na Baldekinu ima priliku popraviti dojam na Gripama. Splićani su i dalje u igri za startnu jedinicu, Ciboni pozicija broj tri samo čudom može pobjeći. Pobjedom u Splitu ona bi bila i potvrđena.

KK DUBRAVA – KK DUBROVNIK, PETAK 12. TRAVNJA 2024.,
SD DUBRAVA, ZAGREB, 20:00 SATI

Dubrava je u seriji od pet pobjeda čime se uključila u borbu za doigravanje. Nastavak pobjedničkog niza značajno bi ju približio ostvarenju tog cilja. Dubrovnik lovi šesto mjesto i puše za vratom Zaboku. Prednost gostiju je činjenica da su s obje noge u zoni doigravanja što im u ključnim trenucima utakmice može donijeti više mirnoće, ali… Uz način na koji Dubrava pobjeđuje u posljednje vrijeme teško je povjerovati da bi joj značaj utakmice mogao poremetiti koncentraciju.

KK ALKAR – GKK ŠIBENKA, SUBOTA 13. TRAVNJA 2024.,
ŠD IVICA GLAVAN – IĆO, SINJ, 20:00 SATI – SPORTSKA TELEVIZIJA

Utakmica dalmatinskih rivala s velikim ulogom za obje momčadi. Šibenka je nakon poraza na Baldekinu od Dubrave raskinula suradnju s trenerom Josipom Pandžom te pod vodstvom Petra Maleša u zaostaloj utakmici srušila Cibonu. Tako su se Šibenčani vratili u borbu za doigravanje koja će potrajati do zadnjeg kola. Iste ambicije, ali i s dvije pobjede manje od Šibenke i Dubrave ima i Alkar kojemu je pobjeda imperativ.

KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – KK DINAMO-ZAGREB, NEDJELJA 14. TRAVNJA 2024.,
SPORTSKA DVORANA KOSTRENA, KOSTRENA, 18:00 SATI

DepoLink Škrljevo samo čudom može u posljednja četiri kola izbjeći 11. mjesto i dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi. Ipak, svaka utakmica s protivnicima FAVBET Premijer lige odlična su priprema za ono što igrače Edija Dželalije očekuje u borbi za ostanak u elitnom razredu hrvatske klupske košarke. Dinamo istovremeno brusi formu za nastavak natjecanja i doigravanje. Peto mjesto je prilično sigurno, četvrto teško dohvatljivo. No, dok šansa postoji Dinamo se ima pravo nadati. Prvi preduvjet za to je pobjeda u Kostreni.