Hrvatska
3x3 košarka: Osječke Krvopije pobjednici Sportskih igara mladih na regionalnoj razini

3x3 košarka: Osječke Krvopije pobjednici Sportskih igara mladih na regionalnoj razini

U finalu su bili bolji od srpske Arilje.

U Splitu se od 18. do 20. kolovoza 2021. godine održala velika međunarodna završnica ''Plazma sportske igre mladih'' u kojoj se više od tisuću mladih sportaša iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske natjecalo u deset sportova. U košarci 3x3 pravo nastupa ostvarile su dvije najbolje plasirane ekipe iz Hrvatske, Dinamo Zagreb i Krvopije Osijek. 

Mladi košarkaši Vrijednosnica Osijek, pod nazivom Krvopije igrali su u jakoj konkurenciji sa najboljim ekipama iz BIH i Srbije. Osječani su u prvom susretu protiv Srebrenice iz BiH ostvarili pobjedu i izgubili od ekipe Arilje iz Srbije u napetoj utakmici sa rezultatom 16:17, te osigurali 2 mjesto u skupini i time pravo na polufinale. U polufinalu su u teškoj utakmici protiv ekipe iz Trebinja BiH uspjeli ostvariti pobjedu te osigurati finale. 

U finalu ih je čekala poznata ekipa Arilje koja je pobijedila ekipu iz Zagreba. Krvopije su odličnom igrom nadigrali ekipu iz Srbije sa rezultatom 17-12, te se popeli na tron sa zlatnim odličjem. Krvopije su tako nastavile niz uspjeha kojima se može pohvaliti rijetko koja ekipa. Podsjetimo, u istom sastavu je naša ekipa nastupala na ovim Igrama od 2018. godine i do danas u Osijek donijela tri zlata i jedno srebro. Srebro su osvojili i na Međunarodnim igrama održanim u Sarajevu prošle godine, a impresivan su uspjeh završili osvajanjem međunarodnog zlata. Za ekipu Krvopija nastupali su mladi ''Brokeri'': Tin Grujić, Luka Varga, Luka Ćurak i Gabrijel Flanjak, voditelj Davor Ćurak i trener Nedjeljko Matić.