Regija
ABA: Budućnosti derbi protiv Cedevita Olimpije, Partizanu nova pobjeda

ABA: Budućnosti derbi protiv Cedevita Olimpije, Partizanu nova pobjeda

Autor: Teo Cilar

Nikad napetija borba za mjesta koja vode u polufinale ABA lige.

Danas su odigrane dvije odgođene utakmice u ABA ligi. Prvo je Partizan na domaćem terenu upisao jedanaestu pobjedu u sezoni. Bili su uvjerljivi protiv FMP-a s 97:74. U drugom susretu odigran je odgođeni derbi iz 18. kola. Budućnost je ugostila Cedevita Olimpiju gdje je uvjerljivom igrom u drugom poluvremenu preokrenula minus pet s poluvremena za uvjerljivu pobjedu 89:75 na kraju

Budućnost je ovom pobjedom direktno pomogla Mornaru koji je ostao u igri za jednu od pozicija koja vodi u polufinale, a taj poklon će morati potvrditi pobjedom u nedjelju, također protiv Cedevita Olimpije. Ukoliko se to i desi, tada bi i Mornar i Cedevita Olimpija imali po 6 poraza, a tu bi u prednosti bili Crnogorci jer bi u međusobnim susretima imali obje pobjede. Međutim, tu još ništa nije gotovo jer sve te momčadi moraju odigrati i odgođene utakmice uz onu iz posljednjeg 26. kola regularnog dijela. 

Cedevita Olimpija mora odigrati dvije utakmice protiv Crvene Zvezde (18.04. doma i 14.04. u gostima) i gostujuću protiv Cibone (20.04.) dok ih u nedjelju dočekuje Mornar, a u posljednjem kolu idućeg vikenda u Ljubljanu dolazi Mega. 

Mornar uz spomenutu utakmicu protiv Cedevita Olimpije u posljednjem kolu gostuje kod Igokee, a 20.04. igraju odgođenu utakmicu iz 23. kola u Baru protiv Budućnosti. Možemo reći da su Barani u najnepovoljnijoj situaciji jer imaju 6 poraza. Najviše od svih kandidata u borbi za polufinale.

Crvena Zvezda uz gore spomenute dvije utakmice protiv Cedevita Olimpije, moraju još kod Krke u Novo Mesto i u posljednja dva kola, prvo sada u nedjelju dočekuju u velikom derbiju Igokeu, a u posljednjem gostuju kod Zadra. 

Budućnost mora odigrati zaostali dvoboj još tamo iz 6. kola na domaćem terenu protiv Igokee (14.04.) a zatim i gostovanje kod Mornara (20.04.). Ovog vikenda gostuju kod Krke, a u posljednjem kolu idućeg vikenda knjiže sigurnu pobjedu protiv Kopra. 

Igoke ima svega četiri poraza, ali i zaostalu utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici (14.04.) i Crvene Zvezde u Beogradu ovog vikenda. Posljednje 26. kolo dočekuju Mornar. Vjerojatno najteži raspored od svih. 

Jedno je sigurno, iduća dva tjedna su ključna!