Time-out
ABA igrači – producenti, piloti, youtuberi…

ABA igrači – producenti, piloti, youtuberi…

Otkrivamo: Hobiji košarkaša koji će vas iznenaditi

Košarkaš Cibone Brandis Raley-Ross snima dokumentarce, najbolji igrač Zadra Luka Božić je youtube zvijezda, centar Mornara Uroš Luković pasionirani je ljubitelj automobila, dok  Igor Tratnik iz Olimpije obožava zrakopolove ….

Vrhunski producent, youtuber, glumac, automobilist, fitness guru... Ako se pitate tko su ljudi koji se nalaze iza ovih zanimanja, odgovor stiže direktno sa parketa ABA Lige, najjačeg sportskog regionalnog natjecanja. Unatoč brojnim sportskim obavezama tijekom sezone, od utakmica, treninga, putovanja, igrači uspiju pronaći nešto slobodno vremena kako bi se opustili uz stvari koje nisu isključivo vezane za košarku.

Hobiji ih opuštaju i pomažu da “napune” baterije, a zanimljiva je i lista interesa koji ih privlače…

Košarkaš Cibone Brandis Raley Rosu slobodno vrijeme snima dokumentarne filmove i kako sam kaže, želi se tim poslom nastaviti baviti i nakon završetka košarkaške karijere.

- Na početku karijere radio sam filmove, reklamirajući sebe. Pripremao sam najzanimljivije detalje o sebi kako bi me uočili drugi klubovi i ponudili mi ugovor. U posljednjih nekoliko godina, proširio sam sferu interesa, počeo sam producirati mini dokumentarce, kratke filmske intervjue i reklame i za druge – objašnjava Raley Ross.    



„Neobično“ zanimanje ima i jedan od najboljih košarkaša u ABA ligi i igrač Zadra Luka Božić koji je regionalno postao poznat po svojim videima na Youtube mreži. Talentirani hrvatski košarkaš uz snimke u kojima priča o raznim temama na neobičan i šaljiv način, objavljuje i one na kojim trenira, te igra popularnu igru "Fortnight".


Među košarkašima u ovom najboljem klupskom natjecanju na ovim prostorima postoje i oni koji imaju veliku ljubav prema letenju. Riječ je o krilnom centru Olimpije Igoru Tratniku čija su strast zrakoplovi. On trenutno polaže ispit za pilota i jednog ćemo ga dana sigurno vidjeti kako vozi avion.


Također, treba istaknuti i centra Mornara Uroša Lukovića koji gaji veliku ljubav prema automobilima i motorima. Preferira starije modele točnije ne privlače ga novi automobili.

- Volim automobile, vozim BMW sedmicu, poput onoga iz filma Transporter. Obožavam starije modele, nikada me nisu zanimali najnoviji modeli – poručio je Luković.


Bek Igokee Aljoša Janković ima izuzetno zanimljiv hobi, glumu! Iako se radi o mladom igraču, već je snimio dvije reklame te imao epizodnu ulogu u seriji "Meso", koja je izuzetno popularna u Bosni i Hercegovini. Kako doznajemo i u narednom razdoblju dosta će se pojavljivati ispred malih ekrana, ali ne samo u svojstvu košarke, već u raznim reklamama.    


Igrač Partizana Novica Veličković opsjednut je fitnesom. Zbog toga je otvorio fitnes centar u Beogradu, a kako sam ističe uvijek mu je interes bio na oporavku sportaša. Toliko je fokusiran na svoj hobi, da prati sve svjetske trendove koji su vezani za ovaj sport.  

Novica Veličković - Foto: Šime Zelić 

Ljubav prema životinjama - Jokić obožava konje

Nikola Jokić, jedan je od najboljih košarkaša koji je ikad igrao u ABA ligi. Osim što dominira pod koševima u NBA-u, poznat je i po tome što obožava konje.

- Uvijek sam volio košarku, ali kad sam bio mali, sa nekih 13 ili 14 godina sudjelovao sam u konjskim utrkama. Obožavam konje. Košarka me tada nije toliko zanimala. Stalno sam boravio u štali, to je bio moj život - otkriva Jokić.