Hrvatska
Regija
ABA juniori: Cedevita srušila aktualnog prvaka, Radović presudio pobjednika

ABA juniori: Cedevita srušila aktualnog prvaka, Radović presudio pobjednika

Autor: KK Cedevita

Veliki uspjeh Marka Trninića i mladih vitamina

U svojoj prvoj utakmici na U19 turniru ABA lige (A skupina), koji se igra u Baru, Cedevita je pobijedila Megu Bemax 66:65. Ovo je za momčad trenera Marka Trninića veliki uspjeh jer Mega je aktualni prvak ABA lige u U19 kategoriji.

Cedevita, koja je aktualni juniorski prvak Hrvatske, je u zadnjih 10 minuta utakmice ušla s vodstvom 54:45. Međutim, Mega je uspjela preokrenuti i poslije ubačaja Marka Andrića na 47 sekundi do kraja došla je do prednosti 65:63, nakon čega je trener Trninić pozvao timeout.

Rok Radović potom je na asistenciju Mateja Bošnjaka zakucao za Cedevitino Izjednačenje 65:65, a nakon što je Aleksa Marković na drugoj strani promašio, Radović je na 22 sekunde do završetka pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 66:65 prednost Cedevite. Mega u posljednjem napadu nije zabila i pobjeda je otišla Zagrepčanima.

Za Cedevitu je Radović upisao 16 poena, pet skokova i pet asistencija, Matej Bošnjak, koji je ovog ljeta s kadetskom reprezentacijom Hrvatske osvojio zlato na Europskom prvenstvu, ubilježio je 14 poena, 13 skokova i četiri asistencije, Karlo Matković je upisao 12 poena i tri skoka, a Ante Brzović 11 poena i dva skoka.

Na strani Mege Bemax 19 poena, 10 skokova i četiri asistencije upisao je Luka Cerovina.

Cedevita U19 - Mega Bemax U19 kompletna statistika

Sljedeću utakmicu Cedevita igra u petak u 20:15h protiv Mornara.