Hrvatska
Regija
ABA liga: Čavlović predsjednik, Cibona i Zadar otvaraju ligu protiv Crnogoraca

ABA liga: Čavlović predsjednik, Cibona i Zadar otvaraju ligu protiv Crnogoraca

Autor: Branko Tabak

Split ABA 2 ligu otvara na Gripama protiv Dynamica.

Domagoj Čavlović (KK Cibona) je novi predsjednik ABA lige. Njegovi zamjenici biti će Predrag Milojević (FMP) i Đorđi Pavićević (Mornar).


ABA liga se zahvalila dosadašnjem direktoru Krešimiru Novoselu i sportskom direktoru Željku Čabarkapi te sa današnje Skupštine u Banja Luci poručila kako su dogovoreni koraci koji će ubrzo dovesti do izbora novog menadžmenta lige.  

Obavljen je i ždrijeb ABA lige. Prvo kolo na rasporedu je od 4. do 7. listopada. Oba hrvatska predstavnika se sudaraju s Crnogorcima. Cibona je domaćin Mornaru, a Zadar gost kod Budućnosti. U četvrtom kolu u dvorani Krešimira Ćosića na rasporedu je hrvatski derbi.

Raspored ABA lige za sezonu 2019/2020

Druga ABA liga će imati 12 članova kao i do sada. Upražnjeno mjesto nastalo fuziranjem Olimpije s Cedevitom popunit će se pozivnicom.

Splićani kao jedini hrvatski predstavnik (nitko drugi ne pokazuje interes) će u 1. kolu na Gripama dočekati beogradski Dynamic. HKK Široki, koji je mjesto u ABA 2 ligi izborio kao prvak BiH, sezonu će otvoriti na gostovanju kod Heliosa. I ABA 2 liga starta 4. listopada. 

Raspored ABA 2 lige za sezonu 2019/20