Regija
ABA liga otvorena pobjedom Cedevite

ABA liga otvorena pobjedom Cedevite

Autor: Teo Cilar

Cedevita i FMP imali su čast da otvore ovogodišnju sezonu ABA lige. Vitamini su slavili pred oko 300 gledatelja rezultatom 74:67 (17:24, 22:13, 22:18, 13:18).

Cedevita je na otvaranju ABA lige igrala bez prvog organizatora igre, Roka Ukića koji je zbog ozljede propustio ovaj dvoboj. Vitamini su vrlo loše krenuli u susret, a gosti iz Srbije bili su razigrani i došli do vodstva od 20:7. Do kraja četvrtine Cedevita je zaigrala nešto bolje i smanjila na minus sedam.

Puno bolju igru Cedevite vidjeli smo u drugoj četvrtini. Odlična obrana dopustila je gostima samo 13 postignutih poena, a napad su predvodili Džanan Musa i Filip Krušlin koji su odveli vitamine do plus šest, 36:30. Bila je to najviša prednost Cedevite do tog trenutka utakmice. FMP na krilima Filipa Čovića do kraja prvog poluvremena radi seriju 7:3 za samo minus dva.

Prvaci Hrvatske u trećoj su četvrtini nastavili jako dobro. Obrana opet odlična, gosti su u toj dionici ubacili najmanje, samo 12. Cedevita je pobjegla na 12 poena razlike uoči posljednje četvrtine i činilo se kako će razlika još više rasti, a narasla je do plus 15 na 3:37 do kraja susreta. Uslijedilo je opuštanje Cedevite, a FMP se približio na samo minus sedam minutu i pedesetak sekundi do kraja. Iduća četiri napada, po dva sa svake strane bila su neuspješna i tu je priči bio kraj. Cedevita je na kraju slavila 74:67 na krilima Muse koji je bio prvo ime susreta s 21 poenom i šest skokova. Demetris Nichols bio mu je najbolji pomoćnik s 15 koševa i četiri skoka. Kod gostiju najbolji Čović s 20 poena i devet asistencija.

Cedevita u drugom kolu gostuje u Hrvatskom derbiju kod Zadra. Utakmica se igra u srijedu (04. listopada) u 19 sati dok će FMP u utorak ugostiti MZT Skoplje.