Hrvatska
ABA liga počinje, a Zadar i Cibona su još uvijek pod blokadom

ABA liga počinje, a Zadar i Cibona su još uvijek pod blokadom

Autor: Branko Tabak

Novi direktor Željko Žilavec se nada da bi Zadar do subote mogao riješiti problem.

KK Cibona i KK Zadar i dalje su pod blokadom FIBA-e, a do početka ABA lige ostala su još dva dana. Zadrani imaju dan više za rješavanje svojih blokada kojih je bilo pet, a spale su na tri, dok Cibona cijelo ljeto ima problem s jednom blokadom koja je i dalje neriješena, a prvi susret Cibose očekuje u nedjelju. 

Na koji se način blokada manifestira u praksi?  Na način da svi igrači pristigli u ove klubove izvan granica Hrvatske, tj. oni koji nisu prošle sezone igrali hrvatske lige nemaju pravo nastupa dok se klubovi ne deblokiraju, odnosno obeštete igrače i trenere koji su ih zbog dugovanja blokirali.

Zadar će, ako se stvari ne promjene tako u subotu u Podgorici protiv Budućnosti nastupiti bez Amerikanca Prestona Knowlesa i Filipa Kraljevića što je uz izostanak ozlijeđenog Jakova Vladovića veliki udarac za momčad Aramisa Naglića.

Novi direktor kluba Željko Žilavec za Basketball.hr pojasnio je trenutačnu situaciju vezanu uz ovu problematiku.

- Ovdje više ne govorimo o nedostaku novca i uplati već o koordinaciji odnosno usklađivanju tečajnih lista. Vjerujemo, da će do prvog kola sve biti na svome mjestu jer uistinu je riječ o detaljima o kojima smo i danas razgovarali sa FIBA-om .

Trener Cibone Slobodan Subotić, ako se blokada ne skine, ne bi imao na raspolaganju Dominica Gilberta, Melvina Clevelanda i Langstona Halla. Odgovor službene Cibone čekamo te ćemo ga objaviti čim nam pristigne.