Hrvatska
Regija
ABA liga se širi zbog malog koeficijenta srpskih klubova?

ABA liga se širi zbog malog koeficijenta srpskih klubova?

Autor: Branko Tabak

Direktor lige Krešimir Novosel nije rekao ništa što bi potvrdilo spekulacije, ali je time rekao sve.

U najnovijem izdanju emisije Zona Cedevite na Arena Sport televiziji produbljena je tema oko sve evidentnijeg širenja regionalne ABA lige. Gost emisije bio je direktor lige Krešimir Novosel koji je u rukavicama i s dosta nesigurnosti govorio o ovoj temi.

Po Novoselu postoje spekulacije i neslužbeni razgovor, ali službenih razgovora nije bilo. Najavio je Skupštinu klubova, koji o svemu odlučuju) do tijekom veljače i jasan odgovor na pitanje Liga 12 ili Liga 14 do završetka sezone. Zanimljivo je kako Novosel priznaje da je liga s 12 članova podignula kvalitetu i rasteretila raspored, no ipak dodaje.

-. Klubovi su vlasnici i oni odlučuju. Progovorit ćemo o svim minusima i plusevima i jednog i drugog sustava natjecanja i donijeti odluku, najbolju za budućnost košarke u regiji, kazao je Novosel.

Upitan značili li Liga 14 da posljednjeplasirana momčad ispada odgovorio je:

- Prema propozicijama bi zadnji trebao ispasti, ali neslužbeno se vode razgovori da bi se na jednu sezonu zamrznuo status ovih 12 klubova. No, sve je to u oblacima i niti jedan službeni razgovor nije vođen, istaknuo je službeni predstavnik lige pred kamerama televizije koja se gleda u cijeloj regiji.

Nakon njegovih riječi u studiju su slučaj prokomentirali voditelj Stanko Ružić i stručni komentator Josip Sesar. Ružić je poentirao i rekao:

- Ništa se službeno ne zna, ali između redaka, sve se jasno. Posebno ako ste dugo u ovome poslu. Ipak treba reći kako je glavni razlog širenja lige maleni koeficijent srpskih klubova čime bi Srbija izgubila jednog predstavnika (Megu, FMP ili Partizana). Bilo bi pošteno to tako i reći.

S njegovim riječima složio se i Sesar. Pogledajte prilog.