Hrvatska
Regija
ABA liga: Svi se pojačavaju, Gripe miruju

ABA liga: Svi se pojačavaju, Gripe miruju

Autor: Branko Tabak

Regionlmi mercato .

Mega i FMP u novu sezonu ABA lige ući će znatno ojačani. Mercato se zahuktao i prama prvim potezima i financijskim okvirima hrvatskih predstavnika ćini se kako je pred nama još jedna sezona borba za ostanak.

U Megu su za sada stigli Nikola Kočović (Borac), Mladen Vujić (Vojvodina) i naš Matej Rudan (Bayern Munchen) dok su ugovore produžili Luka Cerovina i Dayshon Smith,

Borac slaže momčad za gornji dio tablice. Novi igrač je Lautaro Lopez (Inter Bratislava), dok su ugovore produžili Duda Sanadze i Nemanja Todorović.

Iz Čačka prema Železniku su se uputili Nenad Nerandžić i Bryce Jones, stigao je i Dimitrije Nikolić (Sloboda Užice), a novi trener je Nenad Stefanović.

Crvena zvezda je posegnula za dva talentirana igrača iz redova ljutog protivnika Budućnosti. Crveno bijeli dres u Euroligi i ABA ligi nosit će Nikola Ivanović i Luka Mitrović uz koje je u Beograd stigao i Aaron White (Panathinaikos).

Cedevita Olimpija je dovela Haydena Daltona iz Nymburka i istovremeno produžila Edu Murića i Mangoka Mathianga.

Budućnost je na klupu vratila Aleksandra Džikića, iz Zvezde dovela Marka Jagodića Kuridžu te iz Igokee Edina Atića.

Igokea ima četiri nova igrača: DeShawn Stephens (Bakken Bears), Nikola Tanasković (Borac Banja Luka), Stefan Đorđević (FMP) i Markel Starks (Avtodor Saratov).

Jedno je novo ime za sada u redovima Mornara, to je Gligorije Rakočević (Usti nad Labem). Ugovore su produžili Marko Jeremić i Taylor Smith.

Bomba prijelaznog roka je povratak Željka Obradovića na klupu Partizana. Za sada je obavljen i posao produljenja ugovora sa Djordjijem Jovanovićem.

Zadar je produžio suradnju s Domagojem Vukovićem, Aleksandrom Bursaćem i Martinom Junakovićem, Cibona je potpisala Josea Vildozu (San Lorenzo) i Amara Gegića (Spars) dok su za sada bez službenih novosti Split, Studentski centar i Krka.