Europa i Svijet
ACB liga se širi na 20 članova, do 31. svibnja znat će se sudbina ove sezone

ACB liga se širi na 20 članova, do 31. svibnja znat će se sudbina ove sezone

Autor: Branko Tabak

Postoji plan, ali zdravlje je na prvom mjestu.

Španjolska ACB u sezoni 2020-21 će imati 20 klubova i započet će u listopadu, ako to zdravstveno-sigurnosna situacija bude dopustila, javlja Eurohoops.

To znači povećanje lige za dva člana. Jedno mjesto je bi Delteco GBC bio dok je Valladolid glavni kandidat za 20. mjesto, iako u razmatrana još dva kluba  - Alicante i Coruña.

Španjolci su nedavno odlučili završiti aktualnu sezonu turnirom s 12 ekipa koji bi trebao biti održan najkasnije do 31. srpnja. Još uvijek postoji scenarij po kojem će sezona u Španjolskoj biti otkazana. Predsjednik ACB-a Antonio Martin naglasio je da će se plan za nastavak sezone dogoditi samo ako organizacija dobije potrebna zdravstvena jamstva.

"U stalnom smo kontaktu i koordinaciji s CSD-om (Nacionalnim športskim vijećem) jer, prije svega, postoji nešto vrlo jasno: natjecanje će se nastaviti ako postoji zdravstveno jamstvo za igrače, trenere, suce i ostale sudionike. Ako to nije moguće, mi ćemo završiti sezonu,“

Ako do turnira dođe, na njemu će se pojaviti 12 prvoplasiranih  ekipa smještenih u dvije skupine iz kojih će po dvije prvoplasirane momčadi izboriti polufinale.

Konačna odluka o ponovnom uspostavljanju ili otkazivanju sezone mora biti donesena do 31. svibnja.

"To je format koji najbolje odgovara teškoj situaciji u kojoj se danas nalazimo i jednoglasno je dogovoren", rekao je Martin.