Hrvatska
Acin pomoćnik izgubio posao u Himkiju

Acin pomoćnik izgubio posao u Himkiju

Autor: Paulo Sarić

Trofejni je trener u kratkoj karijeri već osvojio osam trofeja.

Pomoćni trener hrvatske reprezentacije Dražen Orešković napustio je klupu ruskog Himkija. Nakon odabira novog trenera Bartzokasa pretpostavljalo se da će grčki stručnjak sa sobom dovesti svoj stručni stožer, a te su se informacije danas i službeno potvrdile.

Dražen Orešković je inače vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu a trenerskom se karijerom počeo baviti 2010. kada je postao pomoćni trener KK Zagreb. U Trnskom se zadržao naredne dvije godine te je u međuvremenu s Mravima osvojio hrvatski kup i prvenstvo. Sredinom 2012. priključio se Cedeviti na čijoj je klupi sjedio naredne četiri godine, a paralelno je bio i pomoćnik Aleksandru Petroviću na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. S Vitaminima je osvojio po tri prvenstva i kupa, dok je s reprezentacijom sudjelovao na Europskim prvenstvima 2013. kada je naše susjede vodio aktualni hrvatski izbornik, te 2015. kada je na čelu Zmajeva bio Duško Ivanović. Upravo je reprezentativna suradnja s Ivanovićem mladom hrvatskom stručnjaku otvorila vrata Himkija u kojemu se zadržao jednu sezonu. Prošlo je ljeto postao pomoćnik Aleksandru Petroviću na klupi hrvatske reprezentacije.

- Iskreno se zahvaljujemo našim prošlogodišnjim trenerima, cijenimo njihov profesionalizam i pristup treninzima i utakmicama. Hvala vam i sretno – stoji u službenom priopćenju ruskoga euroligaša.