Europa i Svijet
Aco i Brazil teško do pobjede nad Novim Zelandom

Aco i Brazil teško do pobjede nad Novim Zelandom

Autor: Teo Cilar

Brazil je zahvaljujući odličnoj trećoj četvrtini došao do pobjede protiv neugodnog Novog zelanda.

Brazil se morao dobro pomučiti da dođe do 102:94 (21:20, 29:30, 28:12, 24:32) pobjede protiv Novog Zelanda, ali žele li proći u drugi krug, morati će znatno popraviti igru u obrani protiv Grčke i Crne Gore. 

Nakon početnog vodstva Brazila, Novi Zeland je preuzeo kontrolu i većinu vremena do odlaska na odmor proveo u laganom vodstvu zahvaljujući odličnoj igri Correyja Webstera. Na odmor se ipak otišlo s poravnatim rezultatom 50:50. Shvatio je Aco Petrović da je obrana njegovih igrača premekana pa je Brazil u treću četvrtinu ušao puno agresivniji i dozvolio Novom zelandu svega 12 postignutih poena što je za 18 manje nego su primili u drugom periodu. Brazil je tako na krilima Leandra Barbose, Rafe Luza i "starca" Alexa Garcie došao do 16 poena prednosti na ulasku u posljednju dionicu. 

Stečenu prednost uspješno su održavali, a tek su se u posljednjim minutama opustili i dozvolili Novom Zelandu da na 14 sekundi do kraja dođe na samo minus četiri. Na kraju je Brazil ipak uspio povećati konačnu razliku na osam poena viška. 

Barbosa je s 22 poena, 3 skoka i 3 asista bio prvo ime susreta, Luz je ubacio 15 uz 6 asistencija i 4 skoka, Garcia se zaustavio na 14 i 4 skoka, a Marquinho Sousa 12 poena. Corey Webster kod Novog Zelanda najbolji s 19 poena, 6 asistencija i 6 skokova, Isaac Fotu je postigao 17 uz 5 skokova, Shea Ili 16 uz 6 asistencija i 3 skoka, a Tai Webster je ubacio 12 uz 8 skokova i 4 asistencije. 

Novi Zeland će u utorak na teren protiv Crne Gore, a Brazil na Grčku.