Hrvatska
Aco ima prijedlog kako spasiti Cibonu:  Idemo nas 2000 koji su financijski u stanju uplatiti po 5000 eura...

Aco ima prijedlog kako spasiti Cibonu: Idemo nas 2000 koji su financijski u stanju uplatiti po 5000 eura...

Za vječnu budućnost Cibone

Nakon što su košarkaši Cibone u krcatom Draženovom domu, u atmosferi koja je mnoge podsjetila na 'dobra, stara vremena', postali novi prvaci Hrvatske počela je grčevita borba za opstanak kluba. Zanimljivu ideju za spas kluba ponudio je legendarni Aco Petrović

Ciboni, jednom od najtrofejnijih i nekad najvećih svjetskih košarkaških klubova koja je uz prvenstvo ove sezone osvojila i kup, prijeti propast i potpuni nestanak. Razlog su nagomilani dugovi koji navodno iznose više od 40 milijuna kuna te loše vođenje kluba koji će uskoro - proglasiti stečaj. Naime, klub je neprekidno 60 dana u blokadi i po zakonu mora u stečaj, a kako će cijela priča završiti nitko ne zna.

Klub je odavno ostao bez svojih vrijednih nekretnina, a na dvoranu koja je već godinama u vlasništvu grada, zasad ne može dobiti koncesiju. Nekada najmoćniji klub u bivšoj državi našao se na koljenima, piše tportal

No, ako se pita legendarni igrač i trener Cibone Aleksandar Aco Petrović, on ima rješenje. Ali treba brzo reagirati.

Aco je, kako bi senzibilizirao javnost te bivše igrače i ljude koji vole Cibonu, na društvenim mrežama objavo:

'Emocije ne mogu spasiti Cibonu. Financije da. Idemo nas 2.000 koji su financijski u stanju uplatiti po 5.000 eura i tako pokrivamo dug i imamo solidan budžet za sljedeću godinu. Isti ti ljudi bi birali Skupštinu, Upravni i Nadzorni odbor. A grad neka radi po svome!, napisao je Aco Petrović.Tako bi se prema Petroviću skupilo 10 milijuna eura da se saniraju dugovi i da na računu bude novac za funkcioniranje kluba.

Dodao je nakon toga još dvije objave:



Nešto kasnije, kako bi pojasnio svoju ideju, dodao je:

'Naravno da ne mislim samo na fizičke osobe već i na poslovne subjekte te na grad i državu. Ako u 10 dana ne uspijemo sakupiti potreban novac, istima će, naravno, novac biti vraćen na račun.'


Ubrzo su stigli prvi komentari i reakcije i većina j bila pozitivna. Neki su ideju nazvali odličnom, a neki su mišljenja da je kasno. No, treba probat napraviti sve da se klub spasi mišljenja je većina.

Na tu temu za tportal je pričao i Mirko Novosel, legendarni hrvatski košarkaši trener i tvorac velike Cibone koja dva u nizu bila prvak Europe.

Najavio je Novosel kako 23. lipnja u Zagreb na pregovore dolaze američki ulagači kako bi se što prije pronašlo rješenje. Hoće li u klub zaista ući američki milijuni ili će možda proći Acina ideja, nitko ne zna. Ali jedno je jasno, Grad Zagreb nikako ne smije dozvoliti da Cibona, koja je ponos grada, nestane.

Najavio je Novosel kako 23. lipnja u Zagreb na pregovore dolaze američki ulagači kako bi se što prije pronašlo rješenje.

Hoće li u klub zaista ući američki milijuni ili će možda proći Acina ideja, nitko ne zna. Ali jedno je jasno, Grad Zagreb nikako ne smije dozvoliti da Cibona, koja je ponos grada, nestane.