Europa i Svijet
Aco: Ovo je dobar početak za ono što nas čeka u nedjelju, biti ćemo spremni!

Aco: Ovo je dobar početak za ono što nas čeka u nedjelju, biti ćemo spremni!

Autor: Teo Cilar Photo: FIBA

Izbornik Aleksandar Petrović bio je zadovoljan igrom reprezentacije, posebno drugim poluvremenom.

Nakon uvjerljive pobjede Hrvatske protiv Austrije u trećem kolu pretkvalifikacija za Eurobasket 2025, dojmove nakon utakmice je s novinarima podijelio izbornik Aleksandar Petrović

- Početno nesnalaženje je proizašlo iz toga jer smo se pripremali po skautingu iz osmog mjeseca. Znači to je bila ova ekipa sa šest, sedam igrača ovih glavnih, ali su defanzivno igrali na potpuno drugačiji način. I to je bio razlog zašto smo izgledali onako, rekao bih iznenađeno. Nakon što smo prošli prvi šok, sve je bilo perfektno, osim kad smo otišli na plus devet u prvom poluvremenu, one dvije minute dekoncentracije i nekontrolirani skok, dovelo ih je do egala. Međutim, bili smo strpljivi, bili smo agresivni, dva puta smo mijenjali obranu na picku i svaka čast momcima jer su u letu hvatali stvari koje nismo prolazili na treninzima. Mislim da je ovo dobar početak za ono što nas čeka za tri dana i mi ćemo biti spremni. 

Izbornik se dotaknuo i Badžima koji je tricu gađao odličnih 7/9. 

- Badžim je možda ove zadnje dvije godine HKS-u otišao s radara, pozornice, međutim ako netko igra u momčadi koje je na 50-60 posto pobjeda u turskom prvenstvu, ako igra preko 30 minuta, ima sjajnu statistiku, plus sedam asista, što reći? Ali isto tako sjajne forme vuku i Dario Drežnjak i Toni Perković iz druge francuske lige, tako da smo na tom valu gledali da slažemo petorke i da na kvalitetan način to privedemo kraju. 

Za kraj se dotaknuo još nekih detalja s utakmice. 

- Imamo problem, visoki igrači na fletu nam nisu bili agresivni, tu su nam radili prednost. Onog trenutka kada smo mi postali agresivni na lopti, tog se trenutka ta njihova prepoznatljivost, jer ako želimo biti objektivni, oni su 25 minuta igrali dobru košarku. Tu smo otišli u drugu krajnost, morali smo usporavati jer u nekakvoj trci bilo je pitanje kako bi se snašli. Jer što se desilo u prvoj četvrtini? Osam izgubljenih lopti. Kada smo to sistematizirali, a to smo uspjeli napraviti jer smo praktički veliku većinu igrali sa tri ball handlera. Gotovo cijelo vrijeme smo na terenu imali tri ball handlera. 

- Kvaliteta ovoga što se večeras desilo što mi kroz utakmicu nismo plakali nego smo apsorbirali pogreške, prema njima se postavljali, evidentirali i onda je ta naša agresivnost na vanjskim pozicijama došla do izražaja kada smo riješili pick igru, a prvi nam je smjernice u svakom slučaju pokazao Roko Prkačin, završio je i više nego zadovljni izbornik. 


Standings provided by Sofascore