Europa i Svijet
Hrvatska
Aco Petrović: Ako je Mulaomerović riješio ove tri dileme...

Aco Petrović: Ako je Mulaomerović riješio ove tri dileme...

Autor: Branko Tabak

Promijenio je mišljenje o Grčkoj

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije vrlo je aktivan na društvenoj mreži Twitter na kojoj stručnim komentarima prati događanja na Eurobasketu 2022.

Podsjetimo kako je nakon prve utakmice hrvatske reprezentacije u skupini i tijesnog poraza od Grčke istaknuo kako Grci nemaju kvalitetu za postolje te da će medalje među sobom podijeliti Slovenija, Srbija i Njemačka.

Po završetku natjecanja po skupinama promijenio je mišljenje.


Čim su postali poznati parovi osmine finala istaknuo je svoje favorite za prolaz dalje. Među njima je i Hrvatska kojoj je protivnik Finska (subota 14:15 sati).

'U utakmicama osmine finala čak u sedam njih su, za mene, jasno vidljivi pobjednici. Dakle: Slovenija, Srbija, Grčka, Njemačka, Francuska, Litva te Hrvatska. Dilema je jedino na utakmici Ukrajina-Poljska i tu blagu prednost dajem Ukrajincima.'

Po pitanju utakmice s Finskom ukazao je na sljedeće:

Po pitanju utakmice s Finskom ukazao je na sljedeće:

'S obzirom na to da je slobodan dan na Eurobasketu, evo još malo tvitova. Ako je Mula razriješio tri dileme pred Finsku, mi smo u super situaciji. Zubac ili Matković na startu, četiri mala ili postava sa Šarićem te kakvu i koliku rolu može imati Mavra u knock-out utakmici.'