Hrvatska
Aco Petrović na početku priprema: Sve svoje dileme sam rasčistio

Aco Petrović na početku priprema: Sve svoje dileme sam rasčistio

Autor: Basketball.hr

U Svetom Martinu okupila se reprezentacija koja putuje na turnir u Kinu, odnosno na Kup Borislava Stankovića koji je na rasporedu od 19. do 23. srpnja 2017.

Na konferenciji za medije u hotelu Spa Golfer bili su prisutni predsjednik HKS-a  Stojko Vranković i glavni tajnik HKS-a  Josip Vranković koji su im poželjeli sreću i naravno da pripreme prođu bez ozljeda - i još jednom, uz izbornika Aleksandra Petrovića naglasili koliko je ova reprezentacija važna.

Osim Hrvatske, na turniru u Kini sudjeluju još Njemačka, Kina i Egipat. Igraju se tri utakmice – svatko sa svakim, a četvrtu utakmicu igraju prvi s drugim i treći s četvrtim i time se zaključuje turnir. Bit će to važan ispit za igrače izbornika Petrovića. Pet je opravdanih izostanaka: Kraljević problem s leđima, Žganec problem s mišićem, Katić otečeno koljeno, Slavica preponski dio i Filipović nezaliječena stres fraktura. Pozive su dobili Junaković i Čakarun koji su krenuli s ekipom u Svetom Martinu.

Reprezentacija će u Svetom Martinu odraditi ukupno deset treninga, no ono najvažnije je kako će iz ove reprezentacije čak četvorica igrača dobiti priliku nastaviti s pripremama s jedanaestoricom koji kreću 27. srpnja s onim najvažnijim dijelom priprema – za EuroBasket 2017.

Aleksandar Petrović, izbornik seniorske reprezentacije:

„Sve svoje dileme sam raščistio. Ne bih ovu reprezentaciju nazvao B reprezentacijom iz dva razloga: ova reprezentacija će dati četiri igrača koji će se 27. srpnja priključiti ostaloj jedanaestorici, koji će isto tako početi s pripremama ovdje u Sv. Martinu. Za sve njih je iznimno bitna ova kineska turneja sa četiri utakmice. Isto tako, bitan je svaki trening. Ono što sam između redaka dobio jest podatak da je većina njih ozbiljno shvatila ove pripreme jer je puno njih ozbiljno treniralo. Kada govorimo o ta četiri imena to ćemo prepustiti i treninzima i utakmicama. Također mogu reći samo kako ću tražiti playmakera, igrače na pozicijama dva, tri i jednog unutarnjeg igrača tako da će praktički sve pozicije biti u igri. Kao što su naglasili predsjednik HKS-a i glavni tajnik, ova četiri igrača o kojima govorimo, kratkoročno gledajući su onaj prioritet koji nam treba s ove reprezentativne turneje, međutim ono što je također iznimno važno su Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019 godine. Svaki od ovih igrača imat će kroz svaku utakmicu, kroz svaki trening priliku da se nametne.“


Popis igrača koji su na pripremama u Svetom Martinu.