Hrvatska
Aco Petrović  o 'bijegu' Cedevite u Ljubljanu: Zašto Tedeschi nije uložio u Zadar?

Aco Petrović o 'bijegu' Cedevite u Ljubljanu: Zašto Tedeschi nije uložio u Zadar?

Tko bi u Višnjiku pred 9000 gledatelja upiso izvući živu glavu?

U velikom intervjuu kojeh je dao za tportal kolegi Vladi Radićeviću bivši hrvatski izbornik progovara o novom izborniku Veljku Mršiću, bratu Draženu, Brazilu, Ciboni... 

Posebna tema za Petrovića je bijeg Cedevite, kluba u kojem je jedno vrijeme uspješno radio, iz Zagreba u Ljubljanu. Kaže da ga je to iznenadilo jer je to potez kakav nitko nije očekivao i nikako se ne slaže s njihovom odlukom. No ono što ga je kao košarkaškog radnika razočaralo jest činjenica kako je zbog toga Hrvatska izgubila jedno mjesto u regionalnoj ABA ligi koje je, kako je rekao, donirano Sloveniji.

'Mislim da imam pravo komentirati taj slučaj jer Cedevita nije privatan klub i dobivala je svih ovih godina novac od Grada. Da je to 100 posto privatni klub, u tom slučaju gazda može raditi s njim što želi. Iskreno, bilo bi puno simpatičnije i bolje za hrvatsku košarku da je g. Tedeschi uložio novac u Zadar jer je idealan za tako nešto. Radio sam u Zadru i ta sinergija grada i privatnog novca napunila bi dvoranu. Zaista ne znam tko bi u Višnjiku pred punom dvoranom i gotovo devet tisuća navijača uspio izvući živu glavu', kaže Petrović.

Cijeli iinrevju možete pročitati ovdje.