Hrvatska
Aco Petrović predložio Sesara pa se šokirao kad je Sesar izabran

Aco Petrović predložio Sesara pa se šokirao kad je Sesar izabran

Autor: V.L. Photo: Ivica Čavka

Čini se da imamo situaciju...

Upravni odbor HKS-a u četvrtak je donio odluku te objavio kako je Josip Sesar izabran za novog izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije. Ta je odluka šokirala sportskog direktora HKS-a Aleksandra Petrovića

Podsjetimo, Aco Petrović je Upravnom odboru HKS-a predložio dva kandidata, Josipa Sesara i Darija Gjergju. S njima je Aco odradio razgovore i pregovore te članovima UO-a sugerirao jednog od njih...

'Glasovanje je otišlo u smjeru koji ja nisam predlagao i malo je reći da sam bio šokiran kada mi je glavni tajnik Saveza Joke Vranković javio da je rezultat glasovanja bio 8:2 u Sesarovu korist. U tom trenutku ja sam se vozio prema Dalmaciji jer sam tamo imao dogovorenu obvezu pa je bilo dogovoreno da prezentiram obojicu kandidata te da potom napustim sjednicu Upravnog odbora koja je imala i drugih točaka na dnevnom redu', rekao je Aco Petrović za Večernji list te dodao:

'Sve do prošlog ponedjeljka i razgovora koji sam u Bruxellesu obavio s Gjergjom, Sesar je bio evidentan kandidat. No Gjergjinim pristankom on je od ta dva kandidata stekao moje veće povjerenje. U sklopu izlaganja, s potpitanjima, koje je trajalo 50-ak minuta, predstavio sam obojicu kandidata i kazao da je Gjergja sadašnjost, a Sesar talentirana budućnost. Prilično miran sam otišao s Upravnog odbora jer sve što sam dosad radio nailazilo je na odobravanje, svi moji prijedlozi bili su prihvaćani sto posto.'

No, UO je ipak izabrao Sesara iako je Aco dao prednost Gjergji...

'Zato jer je Dario Gjergja s reprezentacijom Belgije prošao ovo što Hrvatska treba proći, od pretkvalifikacija do Eurobasketa, i poznaje put koji je pred nama. Zna materiju, radio je u sličnim uvjetima protiv suparnika slične kvalitete. Osim toga, govorimo o treneru koji je s reprezentacijom slične kvalitete kao što je naša dva puta pobijedio Pešićevu Srbiju, a na Eurobasketu, jedini, i budućeg prvaka Europe Španjolsku', pričao je Aco za Večernji list.

Pitanje je kako će se Aco Petrović postaviti nakon što Upravni odbor nije poštovao procjenu sportskog direktora koji je zaposlen da se brine o stručnoj politici unutar HKS-a. Je li ova odluka znak nepovjerenja prema Petroviću?

'Na to pitanje odgovor treba dati predsjednik Saveza Nikola Rukavina, a ne ja. Do sada je išlo sve harmonično i potrebno je da on ovo razjasni da vidim kako možemo kreirati odnose u budućnosti. Jer, budemo li ulazili u projekte s različitih strana, nikamo nećemo dospjeti', zaključio je Aco Petrović koji je nakon svega, zbog brojnih negativnih komentara i uvreda, ugasio i svoje profile na društvenim mrežama gdje je do sada bio izuzetno aktivan.

Spomenimo i to kako u Upravnom odboru HKS-a sjede predsjednik Saveza Nikola Rukavina te Danira Bilić, Željko Dorić, Miroslav Vagner, Zdravko Rupnik, Željko Predovan, Vice Sep, Dražen Pejić, Ivica Mlinarević, Josip Milaković, Ivan Matančić, Goran Trška i Bernard Budimir.

Cijeli razgovor s Acom Petrovićem pročitajte OVDJE