Europa i Svijet
Hrvatska
Aco Petrović preuzima reprezentaciju Brazila. Opet! Cilj su Olimpijske igre

Aco Petrović preuzima reprezentaciju Brazila. Opet! Cilj su Olimpijske igre

Autor: BB.hr Photo: Marin Sušić - HKS

Podcast pada u drugi plan

Aleksandar Petrović, 65-godišnji bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno se vraća na poziciju izbornika Brazila, objavio je brazilski savez, a vijest potvrdio i sam Petrović koji je bio izbornik Brazila  od 2017. do 2021. godine.

Njegov je zadatak odvesti Brazilce na Olimpijske igre koje će se održati u Parizu.

'Ponosan sam zbog povratka. Vrijeme je da se potpuno fokusiramo na kvalifikacijski turnir te da pronađemo svoje mjesto u Parizu' , rekao je Petrović koji u zadnje vrijeme punio novinske stupce u različitim ulogama: kao jedan od inicijatora inicijative za spas Cibone, sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza, stalni sudionik košarkaškog podcasta regionalne ABA lige, organizator utakmice povodom 60. godine rođenja njegova brata i jednog od najboljih košarkaša i sportaša Hrvatske Dražena Petrovića, a evo sada i kao povratnik na klupu Brazila.

Petrović se mora primiti posla odmah jer  Brazilce od 2. do 7. srpnja očekuju olimpijske kvalifikacije.

Prvi je cilj proći skupinu u kojoj su još Crna Gora i Kamerun (prva dva mjesta), sljedeći pobijediti u polufinalu prvoplasiranu (ako Brazil bude drugi) ili drugoplasiranu (ako Brazil bude prvi) reprezentaciju iz duge skupine u kojoj nastupaju Latvija, Gruzija i Filipini. Završni korak koji vodi do Pariza je pobjeda u finalu.

Aco je osim Hrvatske i Brazila bio izbornik i Bosne i Hercegovine.