Europa i Svijet
Aco Petrović službeno u Pesaru: Želimo vratiti emociju našoj publici!

Aco Petrović službeno u Pesaru: Želimo vratiti emociju našoj publici!

Autor: Saša Ćirić

Povratak u europsku košarku.

Aleksandar Petrović se vraća u Europu! Njegov novi klub je, kako se već neko vrijeme u košarkaškim krugovima nagađalo, bit će Victoria Libertas iz Pesara. Klub koji je publici najpoznatiji pod nekadašnjim imenom Scavolini je u sezoni 20/21 ostvario omjer od 10 pobjeda i 18 poraza, što je bilo dovoljno za 13. mjesto u prvenstvu. Petrović ima zadatak podići klub na višu razinu, što u iznimno izjednačenoj talijanskoj ligi uvijek može predstavljati velik izazov. 

Nije ovo prvi boravak našeg košarkaškog stručnjaka u gradu na zapadnoj obali Jadranskog mora. Kao igrač bio je, uz bok legendarnom Walteru Magnificu, jedna od ključnih figura u osvajanju prve od dvije titule talijanskog prvaka ovog kluba u sezoni 87/88, pa ne iznenađuje činjenica da se navijačima kluba uvukao pod kožu kako samo on to zna.

Na tiskovnoj konferenciji povodom predstavljanja imena novog trenera kluba okupila se cijela svita predstavnika sponzora, klupskih čelnika, pa čak i gradonačelnik Matteo Ricci. Petrović im je poručio sljedeće: "Ključna riječ mora biti zabava, moramo vratiti emociju našoj publici!"

Ne možemo dočekati novu sezonu, s iznimnim zanimanjem će se pratiti Acin Pesaro.