Hrvatska
Aco priznao pogrešku pa naknadno pozvao i Božića. Kada će na red doći Jusup?

Aco priznao pogrešku pa naknadno pozvao i Božića. Kada će na red doći Jusup?

Autor: Branko Tabak Photo: Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Ako reprezentacija ne može igrati kao Zadar, a Zadar i Božić igraju fantastično, onda je rješenje na klupi Zadra

Aleksandar Aco Petrović, sportski direktor i izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije proširio je popis reprezentativaca za još jedno ime.

Nakon što je za pretkvalifikacijske susreta protiv Švicarske i Austrije propustio pozvati najboljeg igrača Zadra Luku Božića uz obrazloženje da igra fantastično i vodi Zadar, ali da je njegova izbornička procjena da reprezentacija ne može igrati na način kako igra Zadar, Aco se predomislio.

Priznao je to na Twitteru, a onda je stiglo i priopćenje Hrvatskog košarkaškog saveza u kojem se navodi da je Petrović na listu nadodao Božića.



Zašto reprezentacija ne može igrati kao Zadar, a Zadar igra fantastično - pitanje je svih pitanja jer su u nju pozvani Marko Ramljak, Dario Drežnjak i Antonio Jordano, trojica nositelja igre Jusupovog Zadra. Uz Božića i recimo Matkovića, pa ako baš hoćete i Danijela Jusupa na klupi - eto zadarske igre na parketu, brze i moderne košarke u leđa i pobjeda protiv Švicarske i Austrije.

Je li Aco shvatio da je pogriješio nakon salve negativnih komentara na društvenim mrežama ili nakon još jedne sjajne utakmice Božića u dresu Zadra u petak protiv Splita nije ni važno.

Priznao je grešku i pozvao Luku. Nadamo se kroz kvalitetan razgovor da će dobiti baš onakvog Božića s kojim raspolaže, Danijel Jusup. A ako Luka kaže 'hvala, ali ne hvala' sigurno će to Aco razumijeti.

I kad smo kod tog Jupe, zar baš nikada neće dobiti priliku sjesti na izborničku klupu ili bar ući u krug kandidata za hrvatskog izbornika?