Europa i Svijet
Hrvatska
Aco prokomentirao poraz od Finske, a nakon ispadanja Srbije 'odjavio' se s Twittera

Aco prokomentirao poraz od Finske, a nakon ispadanja Srbije 'odjavio' se s Twittera

Autor: Branko Tabak

Bivši hrvatski izbornik jedan je od najpraćenijh košarkaških tviteraša.

Od početka prvenstva komentirao je utakmice, igrače, trenere, taktike, ali i prognozirao pobjednike.

'U utakmicama osmine finala čak u sedam njih su, za mene, jasno vidljivi pobjednici. Dakle: Slovenija, Srbija, Grčka, Njemačka, Francuska, Litva te Hrvatska. Dilema je jedino na utakmici Ukrajina-Poljska i tu blagu prednost dajem Ukrajincima', napisao je Aco uoči starta osmine finala.

Prvo su se Slovenci namučili s Belgijancima uz konstantan verbalni pritisak Luke Dončića prema sucima. Prema kriterijima viđenim na utakmici Hrvatska - Finska, zaslužio je, na ime, samo jednu tehničku. Ali dobro, Aco je pogodio. 

Pogodio je i prolazak Njemačke protiv Crne Gore, no i ovdje je presudila jedna nesportska pa tehnička pogreška dosuđena Crnogorcima, tako da je jasno vidljivi pobjednik ušao u četvrtfinale s prilično zamagljenim naočalama.

Francuska je uzela sve poklone Turske koja je izgubila dobivenu utakmicu. U konačnici - još jedna dobra prognoza Petrovića, ali uz obilje sreće.

Kako god bilo tri pogotka su tu. A onda slijede promašaji.

Litva je, istina, imala Španjolsku u rukama, ali su Španjolci prošli dalje. Finska je nadigrala Hrvatsku, Italija Srbiju, a Ukrajina, kojoj  je dao blagu prednost, je ispala iz Poljaka pa se Aco i prije zadnje četvrtfinalne utakmice odjavio smjesta Twitter komentatora s EuroBasketa. 


Prije toga prokomentirao je poraz Hrvatske od Finske:


'FINSKA ŠKOLA KOŠARKE I da, danas smo svjedočili jednoj nevjerojatnoj partiji Markkanena koja će ostati za sva vremena!'

Da je sačekao kraj utakmice bio bi na 50 posto pogodaka, jer je Grčka u konačnici slomila otpor žilave Češke. 

Tko zna, možda je Aco bio samo malo vruć i već sutra oduševi vojsku pratitelja novom objavom.