Sponzorirani članak
Adidas D.O.N. Issue 4: Spida odlazi u Cleveland!

Adidas D.O.N. Issue 4: Spida odlazi u Cleveland!

Autor: Sponzorirani članak Photo: Grosbasket/Licencirane fotografije

Donovan “Spida” Mitchell i adidas ponovno su proizveli izvrsnu košarkašku tenisicu koja će sigurno oduševiti njegove fanove.

Donovan Mitchell već postaje glavna zvijezda i vođa Cleveland Cavaliersa, a njegova suradnja s adidasom nastavlja rezultirati sjajnim košarkaškim tenisicama.

Možda niste obraćali pozornost na karijeru haklera koji je zamalo postao igrač bejzbola (otac mu je igrao u nižim profesionalnim ligama i također je bio zaposlenik MLB ekipe New York Mets). Možda ste mislili da je Ben Simmons zaslužio biti NBA rookie godine umjesto njega. Možda ste mislili da će njegov trade u Cleveland Cavalierse biti odlazak na put bez povratka. Možda – niste bili u pravu. Ako ste napravili ove pogreške, onda vam je gotovo sigurno promaknula činjenica da je Donovan Mitchell nedavno izdao već četvrtu tenisicu u sklopu svoje signature D.O.N. Issue linije s adidasom. Srećom, ovaj blog će vam ponuditi puno zanimljivih i korisnih informacija o igraču zvanom “Spida” i njegovim najnovijim košarkaškim tenisicama!

Donovan Mitchell i adidas našalili su s činjenicom da je Ben Simmons bio kandidat za rookieja godine budući da je Australac zapravo bio već u svojoj drugoj sezoni. Ben je u propustio cijelu prvu sezonu zbog ozljede i smatran je rookiejem u klasi s kojom nije bio draftiran. Napravili su majicu na kojoj je pisalo -- "Rookie (imenica): sportaš koji igra u svojoj prvoj sezoni kao član profesionalnog sportskog tima."

Pravi vođa

Donovan Mitchell proveo je svojih prvih pet sezona u NBA ligi igrajući za Utah Jazz s nekim nezaboravnim postignućima. Evo glavnih:

  • pobjeda na natjecanju u zakucavanju 2018. godine kao rookie
  • izbor u NBA All-Rookie First Team
  • prvi rookie nakon Carmela Anthonyja koji je bio vodeći strijelac svog tima u doigravanju
  • 3 nastupa na All-Star utakmicama

Opet, ovo su samo njegova glavna postignuća. Sva njegova ostvarenja u doigravanju zaslužuju potpuno zaseban blog! Međutim, Jazz je odlučio kako je došlo vrijeme za obnovu i dobili su značajnu ponudu za lidera svoje ekipe. Cleveland je dao Laurija Markkanena, Collina Sextona, Ochaija Agbajia, tri izbora prve runde i prava za dvije izmjene izbora! Ovaj potez se trenutno isplatio za obje momčadi jer igraju sjajno na početku nove NBA sezone. Kao i za Jazz, "Spida" je ponovno i odmah postao vođa Cavsa.

Odlučnost umjesto negativnosti (odnosno „Determination Over Negativity“ ili skraćeno D.O.N.)

“Odlučnost umjesto negativnosti znači da je sve moguće bez obzira na to tko ste ili odakle dolazite. Želio sam da ova tenisica bude simbol toga – za klinca koji vjeruje da može sve.” – rekao je Donovan Mitchell prilikom inicijalnog lansiranja svoje signature linije. Sada, s već četvrtim izdanjem sjajnih košarkaških tenisica i vlastitim primjerom dokazao je da D.O.N. način razmišljanja djeluje!

Priča o adidas D.O.N. Issue liniji za Donovana Mitchella bila je vrlo uzbudljiva od samog početka, a najbolji način da to sumiramo bio bi kroz ove glavne karakteristike tenisica:

  • lagane
  • udobne
  • sjajni colorwayji
  • izdržljive i s izvrsnom potplatom što ih također čini odličnim izborom za igru na vanjskim terenima; više o toj temi pisali smo ovdje.

Sve ovo itekako vrijedi za četvrto izdanje, a evo što je sam Donovan Mitchell, rekao o njima: “Oduševljen sam što mogu predstaviti svoju četvrtu i najlakšu signature D.O.N. adidas tenisicu. Kroz naše partnerstvo, uspjeli smo širiti pozitivnu poruku s D.O.N. serijom. Radi se o dijeljenju mog NBA iskustva sa svima koji vole igrati košarku i pružiti im obuću visokih performansi koja se može nositi na bilo kojoj razini.”

Tehničke specifikacije

Kad bolje pogledamo, odmah se ističu zanimljivi detalji koji potvrđuju ono što je Spida rekao. Za početak, D.O.N. Issue 4 dosad je najlakša košarkaška tenisica koju je adidas napravio za Mitchella, a ukupna težina je smanjena korištenjem Lightlock gornjišta i zamjenom Boost pjene s Lightstrike Strobel tehnologijom. Zatim, tu je i izvrstan gumeni potplat s valovitim uzorkom koji odlično izgleda.

Nakon što su članovi našeg tima proveli interna testiranja u Grosbasket trgovinama u Budimpešti, Ljubljani i Zagrebu, možemo samo dodati da tenisice opet imaju super performanse kada je u pitanju prijenos energije s pete prema prstima, a istovremeno dopuštaju eksplozivne pokrete. Nadamo se da ćete imati priliku doći nas posjetiti i sami isprobati adidas D.O.N. Issue 4. Ako to nije opcija, razmislite o povećanju za pola broja ako vam je stopalo malo šire. Kada počnete igrati i vježbati u ovim nevjerojatnim košarkaškim tenisicama, svakako nam recite što mislite o njima!

The advertisement is sponsored by Grosbasket d.o.o.