Hrvatska
Regija
Adria Oil Škrljevo: ABA 2 ili novo natjecanje na regionalnoj razini?

Adria Oil Škrljevo: ABA 2 ili novo natjecanje na regionalnoj razini?

Autor: Duje Jurić Photo: Basketball.hr

Za Basketball.hr progovara predsjednik kluba Vice Sep.

Je li došlo vrijeme za iskorak košarkaškog kluba Adria Oil Škrljevo, koji će za dvije godine proslaviti „Zlatnu“ obljetnicu, prvih pedeset godina? 

Upravo se to pitaju svi kojima je zelena boja u krvi i koji vole sportski ponos grada Bakra. I dok se ekipa sprema za prvu četvrtfinalnu utakmici doigravanja u HT Premijer ligi, koja se igra u nedjelju, protiv za sada nepoznatog protivnika (ako je Gorica u  Velikoj Gorici od 17, a ako je Cibona u Draženovom domu od 18 sati), agilna uprava na čelu sa predsjednikom Vicom Sepom započela je pripreme za sezonu 2021./2022.

Posljednjih dana se naveliko piše, a i priča na Kvarneru da čete od jeseni biti sudionici ABA lige 2. Koliko ima istine u tome?

- Dvije godine smo igrali Alpe-Adria Kup i navikli smo igrati neko natjecanje uz našu ligu, tako da sigurno ne želimo tapkati na mjestu. Takvi smo oduvijek bili, oduvijek smo gledali kako napraviti jedan mali iskorak prema naprijed. Prošle i ove sezone smo se prilagodili ovoj COVID situaciji koliko god smo mogli, ali sada dolazi neko vrijeme u kojem ćemo moći zaigrati još jedno natjecanje uz HT Premijer ligu. Ne smijemo zaboraviti da HKS u najavama ima neko svoje natjecanje zajedno sa Košarkaškim savezom Slovenije i Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, opcija je da se vidi koliko je to natjecanje dobro i atraktivno, a opcija je i ta ABA 2 liga. Već smo jednom imali pozivnicu, očitovali smo se, tada nismo mogli igrati, ali sada su najave da bi se liga mogla igrati turnirski, a mi bismo tu onda mogli participirati. Nama kao manjem klubu odgovara turnirski sistem, mogli bismo to izgurati. No, moramo prvo završiti ovu sezonu i onda vidjeti.

Rekli ste da ste ranije već imali pozive  participirate u ABA 2. Je li vas je već kontaktirao?

- Još nas nitko nije kontaktirao, čeka se da svi završe prvenstva. No, činjenica je da je naš sponzor Adria Oil zainteresiran da se mi uključimo, jer on svoje poslovanje ima i u zemljama u kojima se igra ABA 2 liga. Našem sponzoru je to zanimljivo, oni bi željeli da mi napravimo taj iskorak. Dakle, razgovarat ćemo s Gradom Bakrom, našim sponzorom, HKS-om i ABA ligom, a sigurno ćemo odabrati ono što je najbolje za naš klub. Činjenica jest da je ABA 2 liga atraktivna za nas, činjenica je da bismo si s takvim natjecanjem lakše osigurali roster za iduću sezonu, a vjerojatno bismo lakše došli do još ponekoga sponzora. Vidjet ćemo što nam vrijeme donosi, bit ćemo u razgovorima sa svim stranama, pa ćemo na kraju odlučiti. Ako ABA 2 bude turnirska vjerojatno je i najzanimljivija.

Gdje će i u kojoj će ligi uz HT Premijer ligu igrati od jeseni KK Adria Oil Škrljevo odlučiti će uprava Zelenih, koja je uvijek znala kako i što dalje! Pred klubom ostaje doigravanje za prvaka Hrvatske, drugo u klupskoj povijesti, a onda i dugo toplo ljeto za nove odluke.