Hrvatska
Regija
Adria Oil Škrljevo, Gorica i Šibenka u Alpe Adria Cupu

Adria Oil Škrljevo, Gorica i Šibenka u Alpe Adria Cupu

Autor: Duje Jurić

Obavljen ždrijeb.

Večeras je u Beču održano izvlačenje skupina Alpe Adria Cupa u kojem će ove godine nastupiti tri hrvatska kluba: Gorica, Šibenka i Adria Oil Škrljevo. U bubnju je bilo 15 ekipa iz Slovačke, Poljske, Austrije, Slovenije, Poljske i Hrvatske, dok će šesnaestog sudionika dati Slovenija ili Austrija.

 Šibenka je smještena u Grupa A sa BK JIP Pardubice, Levicki Patrioti i Raiffeisen Fleier Eeis. Gorica je u Skupini C sa MKS Dabrowa Gornica, Spisski Rytiere i BK IMMOunited Dukes. 

Starojedilac u Alpe Adria Cupu Adria Oil Škrljevo smješten je u skupinu D sa Slunetom iz Usti nad Labi, i dvostrukim pobjednikom ovog natjecanja BC Prievidza, dok će četvrtog sudionika dati Austrija ili Slovenija. Dodajmo da Grupu B sačinjavaju BK Decin, KK Šenčur, Inter Bratislava i BC GGMT Vienna hrvatskog trenera Aramisa Naglića. 

Svaka će  ekipa odigrati po šest utakmica u skupini, a dva najbolja će se plasirati u četvrtfinale. Prve utakmice su na rasporedu krajem rujna. Iza natjecanja su stali košarkaški savezi zemalja koji daju sudionike, pa će Alpe Adria Cup dobiti na važnosti i ozbiljnosti.